kele
perec1
garas1
62. évfolyam
25. szám
Lendva 
2018. 06. 21.
kiscim2518
 

Felugrottak a második helyre: Nafta 1903 – Brda 3:0 (0:0)

nafta brda4517Szombaton kora délután a Nafta a vártnál nehezebben tudott áttörni a Brda tömör védelmén, és a vendégek ellentámadásaiból az első játékrészben ígéretes helyzetek is kialakultak. Annak ellenére, hogy mezőnyfölényben játszott a Nafta és többet birtokolta a labdát, a vendégek szilárd védelme csak nehezen tört meg. A hazaiak játéka így nem tudott megfelelően kibontakozni, kihagyott lehetőségek jellemezték a játékot, emellett voltak technikai hibák is. A félidő végéig Roginić, Ošterk, Ilić és Vinko próbálkozásai vagy a kapufa mellett csorogtak el, vagy a kapus hárított, de az ellenfél sem tudott élni az előtte adódó lehetőségekkel, bár többször is veszélyben forgott Raduha kapuja.
A második játékrészben is mezőnyfölényben játszott a Nafta, de a próbálkozásai ismét sorra kudarcot vallottak – egészen a játékidő utolsó harmadáig, amikor az egyre nagyobb nyomás alatt megtört az ellenfél, de ez sem ment egyszerűen. Először a vendégek a tizenhatoson belül Marciušt buktatták, ám a 11-est Novinić elhibázta; lövését Mavrič kapus Roginićhoz ütötte ki, aki fejjel próbálkozott, de a vendég hálóőr ezt is hárította; az újabb kiütött labdára ekkor Vinko vetődött be és az üres kapura ő már sikerrel járt. A kapott gól után a vendégek játéka visszaesett és a következő tíz percben kétszer is betalált a házigazda. Az egyik támadásban Vinko lépett meg a védelemtől, pontosan beadott labdáját pedig Roginić fejjel juttatta a kapu jobb alsó sarkába, majd szinte a következő percben ismét Vinko passzolt Marciušnak, aki nagyon szép lapos lövéssel állította be a végeredményt.
Az átlagos minőségű mérkőzésen megérdemelten nyert a Nafta, mely kihasználva a Drava vereségét és a radomljei pontosztozkodást a második helyre ugrott a tabellán, s a folytatásban üldözőbe veheti az éllovas Murát.
 
A mérkőzés helyszíne: lendvai sportpark
A nézők száma: 350
Játékvezetők: Šorli Armando, Skok Aleš, Bezjak Boštjan
Szövetségi ellenőr: Tkalčič Silvester
Nafta 1903: Raduha, Vöröš, Malešević, Novinić, Zeljko (Grabant 60.), Ilić (Leuštek 76.), Oštrek, Živko, Marciuš, Roginić (Cekovski 87.), Vinko, edző: ifj. Fridl Franc
Brda: Mavrič, Debenjak, Esdra Shongo, Kavčič, Kompara, Rojc, Ferjančič (Simčič Zuljan 76.), Kodermac, Aniekan (Kodermac 85.), Kuraj (Bužinel 68.), Kavčič, edző: Žlogar Anton
Gólszerzők: Vinko (72.), Roginić (82.), Marciuš (83.)
Sárga lap: Kuraj, Kavčič, Ferjančič, Mavrič
Piros lap:
 
Drava – Mura 2:3
Vasárnap Ptujban a két éllovas csapott össze, s a rangadóból a Mura került ki győztesként. Míg a pörgős első félidőben a hálók érintetlenek maradtak, a térfélcserét követően Cuffaro révén vezetést szereztek a hazaiak. A 60. percben Sirk egyenlített, majd ismét a Drava szerzett vezetést, amikor Petek járt sikerrel, erre azonban rögvest válaszolt Bobičanec. A végeredményt Sirk állította be, amivel a Mura újabb három ponttal megerősítette vezető helyét a tabellán.
hs
MCSi Design