kele
perec1
garas1
62. évfolyam
24. szám
Lendva 
2018. 06. 14.
kiscim2418
 

Sportmix - hírek röviden

sport jezero3717Rendőrök versenyeztek Dobronakon
A dobronaki Jezero sportlövészeti egyesület volt a házigazdája az idei rendőrségi nyíltirányzékú országos légpuskabajnokságnak. A dobronaki lőpályán a csapatversenyt a muraszombati rendőrkapitányság (IPA RK Pomurje) nyerte Šterman Jože, Pajič Valter és Šnepf Silvo felállásban.
Az egyéni bajnoki cím is a Muravidékre került, Pajič Valter lett az új országos győztes. A nők mezőnyében is muravidéki siker született, ugyanis a muraszombatiak, Zver Vlaj Tina, Kukovec Vanja és Kardoš Sedonja Lea az első helyre lőtték csapatukat. A Novo mesto-i Golob Andreja szerezte meg az egyéni országos bajnoki címet. A dobogós helyezésekért járó díjakat Ivančič Damir, a muraszombati rendőrkapitányság igazgatója adta át.
FB
 
Žagaré a németországi nagydíj
sport zagar37171A Speedway Grand Prix versenysorozat kilencedik salakmotorviadalán, a németországi Teterowban Matej Žagar pályafutása negyedik nagydíját szerezte meg, miután a döntőben maga mögé utasította a szlovák Martin Vaculikot, az ausztrál Jason Doyle-t és Chris Holdert.
A viadalt felázott pályán bonyolították le, melyen nagyon jól feltalálta magát a 34 éves ljubljanai versenyző. Ugyan a nyitófutamot harmadik helyezéssel indította, majd egy második hely következett, de a harmadik futamban megszerezte első győzelmét. A negyedik fellépése ugyan újra elsikerült, a harmadik helyezés viszont azt jelentette számára, hogy amennyiben az elődöntőben akar versenyezni, az utolsó futamban legalább a második helyen kell zárnia, ami sikerült neki. sport zagar37172Az elődöntőt, melyet a svéd Lindgren esése miatt megismételtek, remekül teljesítette a ljubljanai, és az első előfutam győzteseként bekerült a döntőbe, ahol mindent egy lapra tett fel, jól rajtolt, előnybe került, és miután visszaverte Vaculika támadásait, elsőnek ért célba, a viadalon pedig a pályarekordot is megdöntötte. A következő három futamot Stockholmban, Torunban és Melbourne-ben szervezik meg.
Az összesítést Doyle vezeti 114 ponttal, 2. Dudek 104, 3. Janowski 101, 4. Lindgren 98, 5. Woffinden 94, 6. Sayfutdinov 90, 7. Zmarzlik 82, 8 Vaculik 80, 9. Žagar 73 és 10. Holder 66 ponttal.
hs
 
Egy győzelemmel és egy vereséggel indítottak
A Lendvai Körzeti Labdarúgó-szövetség annak érdekében, hogy a tavalyi nevezési gondokat kiküszöbölje, idén az ifjúsági és serdülő korosztályban is indított ligát, mely öt, illetve négy csapattal vágott neki az idénynek.
A Nafta ifjúsági csapata szombaton Šooš Vladimir edző irányításával a tornisai felállást látta vendégül. Miután az első félidő gól nélkül ért véget, az összecsapást a 87. percben Horvat Ludvik döntötte el a vendégek javára, 0:1 lett a végeredmény. A tabellát Tornisa vezeti Odranci, Hotiza, a Nafta és Polana előtt.
Több sikerrel járt Hermán István edző a lendvai serdülőcsapattal, mely hátrányból tudott fordítani, 3:1-re legyőzve Odrijánc csapatát. A vezetést a mérkőzés korai időszakában ugyan a vendégek szerezték meg Horvat Kristjan góljával, de néhány perc múlva Pavšič Sašo megszerezte az egyenlítő gólt a Naftának. A félidőig több gól nem született, 1:1-es döntetlen lett a részeredmény. A második félidő második percében Šajt Tadej góljával már vezetéshez jutott a lendvai csapat, majd mintegy tíz perccel a vége előtt újra Šajt győzte le a vendégkapust, amivel beállította a végeredményt. A ligában a Nafta mellett Tornisa, Odrijánc és Polana csapata szerepel.
hs
 
Két gól mindkét félidőben
A lakosi Torcida kispályás focicsapat a liga negyedik fordulójában Odrijánc csapata ellen gyűjtötte be második győzelmét. Hazai pályán 4:2-re bizonyult jobbnak a lakosi csapat, mely a félidőt 2:1-es előnnyel zárta. A mérkőzésen Kerek Ladislav kétszer, míg Horváth László és Herceg Zlatko egyszer talált a hálóba.
F.h.m.
 
Harmincöten a koronglövészeti versenyen
A Lendvai Vadásztársaság a hosszúfalui vadászház lőterén a hétvégén koronglövészeti versenyt szervezett. A két meghirdetett kategóriában összesen 35 vadász állt lőállásba, köztük három hölgy is vadászott a repülő célpontra. A 60 év feletti vadászok versenyét Cerovec Nandi nyerte nyolc koronggal, eggyel elmaradva Bažika Franc második, míg hat találat hátránnyal Kiralj Štefan harmadik lett. A 60 év alattiak mezőnyében az első helyet hét koronggal Feher Jože szerezte meg, hatot talált el Štampah Mátyás, ami a második, majd Gerenčer Jože öt találata a harmadik helyezéshez volt elegendő. A győztesek a díjakat Gyurica Ladislav versenyfelelőstől vették át.
F.h.m.
 
Készülnek az idényre a tekézők
A lendvai Nafta tekézői a csáktornnyai Železničar 2 ellen mérték fel felkészültségüket a hamarosan induló bajnokság előtt. A maribori OTS ligában szereplő csapat a barátságos találkozót Csáktornyán 6:2-re (3075:2975 fa) veszítette el. A lendvaiaknál Potočnik gurította a legtöbb 551 fát, majd őt követte Kuk 509, Tisovic 502, Horvat 499, Matko 488 és Šalamun 456 fával. Az ellenfélnél Plovnjak 551 fával volt a legeredményesebb.
F.h.m.
 
A nők rangadóját az Olimpija nyerte
A beltinci sportpályán a hétvégén az idei idény két legnagyobb riválisa, a ŽNK Pomurje és a tavalyi bajnok Olimpija női labdarúgócsapata csapott össze. A fővárosiak, akik tavaly megszakították a beltinci sok éves uralmát, az idény első összecsapásán sem bíztak semmit a véletlenre, és magabiztosan 3:0-ra (1:0) verték a házigazdát. A gólszerzők: Milenkovič, Tibaut és Mori.
FB
MCSi Design