kele
perec1
garas1
62. évfolyam
24. szám
Lendva 
2018. 06. 14.
kiscim2418
 

Nafta 1903: aktuális események

stad3717Elhalasztották a mérkőzést
Az erős esőzés miatt vasárnap Kranjban elhalasztották a Zarica Kranj és a Nafta közti mérkőzést. Az elmaradt összecsapást egy új időpontban játsszák le.
Miközben a Nafta a hétvégén így mérkőzés nélkül maradt, a Mura hazai pályán a Farmatech Veržej hálóját féltucatnyi góllal tömte ki. A vendégeknek a félidő derekán Volmajer góljával sikerült vezetést szerezniük, azonban a félidő végére a Mura elhúzott: Boškovič, Maroša és Bobičanec góljával 3:1 lett a részeredmény. A folytatásban a Mura előnye Kolar Robnik öngóljával nőtt, majd Kozar és újra Bobičanec célzott pontosan. A vendégek Ficko találatával szépítettek a végeredményen, így végül 6:2-vel zárult a meccs.
hs
 
Mindkét csapatot megbüntette a szövetség
A másodosztály ötödik fordulójában a Nafta és a Mura csapott össze Lendván, s ennek nyomán a Szlovén Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága mindkét csapatot megbüntette.
A bizottság döntése szerint a házigazda Nafta a négy sárga és két piros lap miatt 240 eurós, a drukkerek pirotechnikai eszközei miatt 200 eurós, a játékvezetők felé dobált tárgyakért 300 eurós és a szidalmazó szurkolás miatt 250 eurós bírságot szabott. Emellett a hiányos rendészeti felügyelet miatt – két hazai rendfenntartó verbálisan megtámadott néhány vendégjátékost, és a civakodássá fajuló incidenst a hazai klub képviselője állította le – 500 euróval büntették a klubot feltételes halasztással: amennyiben a 2017/18-as idényben a mérkőzések szervezésében nem lesz tapasztalható hasonló, illetve még súlyosabb fegyelmi vétség, a büntetést nem kell kifizetni.
A szeptember 3-i rangadón a Murát 400 euróra büntették, amiért a szurkolók pirotechnikai eszközöket használtak.
hs
 
A Nafta a kupasorozat első elődöntős csapata
A Lendvai Községközi Kupasorozat 3. fordulójában a Nafta kedden késő délután a harmadosztályú Odrijánccal csapott össze, és idegenben 1:0-s győzelemmel jutott tovább az elődöntőbe. A mérkőzést kiegyenlített játék jellemezte, a találkozót eldöntő gól az első félidő második felében esett. A 38. percben mintegy húsz méteres szabadrúgásból Ošterk mesteri gólt szerzett, hiszen a sorfal felett elsuhanó labdája a kapufáról vágódott a hálóba. A folytatásban mindkét csapat próbálta megzörgetni az ellenfél hálóját, erre ugyan nagyobb esély a vendégek előtt adódott, de sikertelenül jártak. A mérkőzés hajrájában a hazaiak erőteljesen letámadták a Naftát, de a hármas sípszóig nem tudták kiegyenlíteni a minimális hátrányt.
F.h.m.
MCSi Design