kele
perec1
garas1
62. évfolyam
25. szám
Lendva 
2018. 06. 21.
kiscim2518
 

Dobogós országos helyezések

sport ij3717Snežniken a vár körül rendezték meg az idei 3D terepíjász országos bajnokságot, melyre 163 íjász érkezett 27 szlovén, horvát és olasz klubból, hiszen mivel a bajnokságot nyílt versenyként hirdették meg, más országból is nevezhettek résztvevők. A lendvai íjászklub 12 íjásszal volt jelen a versenyen, tízen az országos bajnokság küzdelmeiben és ketten a nyílt bajnokság mezőnyében versenyeztek.
A lendvaiak közül a nyílt verseny eredményei alapján vadászreflex versenyszámban Horvat Kristijan teljesített a legeredményesebben és országos második helyezést ért el 345 körrel. Négy körrel lemaradva a harmadikon Cseh Gyula végzett, mögötte pedig Magyar Daniel, aki az országos bajnokság versenyében harmadik lett. Emellett a hölgyek mezőnyét Horvat Sonja az ötödik, a veteránokét Flisar Tomaž a hetedik, míg Štuhec Bojan csigás vadászíjjal a negyedik helyen zárta. A bajnokságon Hozjan Jože hetedik lett hosszúíjjal, Kuzma Kristijan pedig tízedik csigás íjjal.
Az utánpótlás korosztályban a fiúk dobogós helyet értek el vadászreflex kategóriában, míg egyéniben Horvat Niko 265 körrel az első helyen, Biro Dominik a dobogó legalsó fokán végzett. Komaricki Nik az ötödiken zárt. A lányoknál Hovat Vita a nyolcadik helyet szerezte meg.
Csapatversenyben is jól teljesítettek a lendvaiak (Kuzma és Horvat Kristijan, valamint Hozjan Jože), hiszen a bajnokság harmadik legjobb helyezését érték el.
Az abszolút országos bajnokság kategória elődöntőjében két lendvai íjász, Magyar Daniel és Horvat Kristijan került össze, közülük a párbajrendszer szerint működő versenyben Horvat került a döntőben, ahol Podbevšek Boštjan bajnoktól kapott ki. Magyar a harmadik helyért vívott harcban Kocman Marjant győzte le.
MCSi Design