kele
perec1
garas1
62. évfolyam
25. szám
Lendva 
2018. 06. 21.
kiscim2518
 

Ingyenes BL-mérkőzések lesznek Lendván

sport maribor3717Az NK Maribor 19 éves korosztályos csapata Lendván játssza az Ifjúsági Bajnokok Ligája csoportmérkőzéseit, ellenfélként a moszkvai Szpartak, az angol Liverpool és a spanyol Sevilla utánpótlása érkezik a lendvai stadionba. Az eseménysorozattal kapcsolatban a lendvai Városházán tartottak sajtótájékoztatót.
Az NK Maribor ifjúsági csapata (U19) azok után indulhat az UEFA Youth League-ben, hogy a felnőtt csapat kiharcolta a szereplést a Bajnokok Ligájában. A korosztályos csapat mérkőzéseinek helyszínéül ismét Lendvát választotta a maribori klub, miután 2014-ben a város az eseménynek kitűnő házigazdája volt.
A sajtótájékoztatón elsőként Balažek Anton polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, kifejezve örömét, hogy 2014 után Maribor a bajnoki mérkőzések helyszínéül ismét Lendvát választotta. Amint felszólalásában elmondta, lehet viccnek is venni, de Szlovénia két „legfocisabb” városának évtizedek óta tartó kapcsolata elevenedik meg ismét. Lendván a focinak nagy hagyománya van, és a város azt tervezi, a jövőben a Nafta klubbal együttműködve új infrastrukturális beruházásokat valósítanak meg, éspedig négy pálya megépítését tervezik annak érdekében, hogy a korosztályos csapatok korszerű és minőségi feltételek mellett edzhessenek. A mérkőzések kiváló promóciós lehetőséget jelentenek egyrészt a városnak, másrészt pedig a sportág népszerűsítésének a fiatalok körében – tette még hozzá a polgármester.
Zlatko Zahovič, az NK Maribor sportigazgatójának felszólalásában elhangzott, azért tértek vissza, mert 2014-ben a klub kiváló fogadtatásban részesült és jól érezték magukat Lendvára. Emellett az infrastruktúra megfelelő, jó a szervezés, a focival együtt lüktet a város, értékelik a nagy eseményeket. Megköszönte a klubnak és a polgármesternek, hogy ismételten elvállalta a házigazda szerepét az Ifjúsági Bajnokok Ligája mérkőzéseinek lebonyolításában és szervezésében. Zahovič továbbá örömét fejezte ki, hogy ezen a rangos versenyen a fiatalok tapasztalatot gyűjthetnek, emellett kapukat nyithat meg számukra külföldre. A klubnak továbbá célja, hogy a fiatalok fejlődése biztosított legyen, hiszen ők azok, akik a felnőtt csapat és a szlovén foci jövőjét is jelentik. A lelátóról pedig ő maga is biztatni fogja majd a csapatot.
Miran Pavlin, a sportigazgató segítője kiemelte: a klubnál kemény munkát fektetnek a versenyképes és tehetséges játékosok nevelésébe, az előttük álló mérkőzések pedig jó lehetőséget jelentenek a tudásuk felmérésére a kortársaikkal szemben.
Muamer Vugdalić, a csapat edzője előnynek tartja, hogy csapatára nem hárul nyomás, hiszen annak ellenére, hogy harcolnak a győzelmekért, az eredmény nem létfontosságú számukra. Biztos benne, hogy azok a fiatalok, akik a bajnoki és a válogatott mérkőzéseken már gyűjtöttek tapasztalatokat, a maximumot hozzák majd a meccseken. De az az elsődleges cél, hogy a játékosok élvezzék a játékot, a lehetőséget és kövessék az edzői utasításokat. A szabályok szerint három idősebb játékos is bevonható a csapatba, így a vezetőedző Sandi Vugrinec és Luka Štorb játékára is számíthat. Végezetül pedig Luka Koblar csapatkapitány a játékosok remek hangulatáról nyilatkozott, valamint a szerdai meccsre győzelmet jósolt csapatának.
A lendvai stadionban már szerdán (lapzártánk után) lebonyolított Szpartak elleni mérkőzést követően október 17-én a Liverpool és december 6-án a Sevilla elleni meccs lesz napirenden Lendván, ingyenes belépési lehetőséggel.
MCSi Design