kele
perec1
garas1
62. évfolyam
24. szám
Lendva 
2018. 06. 14.
kiscim2418
 

Sportmix - hírek röviden

sport muravid3617Focival a nemzeti összefogásért
A hétvégén a vajdasági Adán megtartották az idei Összetartozás Kupa elnevezésű kispályás focitornát, amelyen öt anyaországi és határon túli magyar település vett részt. Az Összetartozás Kupa a Kárpát-medencei magyar nemzetrészek összetartozását hivatott erősíteni a sport, a barátkozás és a kötetlen szórakozás révén. A kupán az erdélyi Csíkcsicsó, a felvidéki Búcs, a magyarországi Izmény, a délvidéki Ada–Törökfalu település és a muravidéki focicsapat képviseltette magát (képünkön a Muravidék és a felvidéki Búcs focicsapata).
Az adai rekreációs központban megtartott tornán nagyon szoros mérkőzéseket játszottak. A Muravidék csapata a gyengébb kezdés után – az első meccsén 5:1-es vereséget szenvedett – kettő győzelemmel és egy döntetlennel – a rosszabb gólarány miatt – a harmadik helyen fejezte be a tornát. Az első helyet Csíkcsicsó érdemelte ki, a második Izmény gárdája lett. A muravidékiek közül Horváth László remekül játszott, hiszen a csapat 14 góljából 9 gólt szerzett. A muravidéki csapatot Abraham Sanyi, Horváth László, Meszelics János, Šijanec Ferenc, Kerese Róbert, Bukovec János, Petkovič Borut, Berki Róbert, Horváth József, Tóth Alfred, Somi Ladislav és Lebar Tomislav alkotta.
Az idei Összetartozás Kupán egyébként mintegy százan vettek részt, köztük 70 labdarúgó, valamint szurkolók és szervezők. Az Összetartozás Kupa már évek óta zajlik, minden évben másik településen. Jövőre a kupa házigazdája a Muravidék lesz. Az Összetartozás Kupán az anyaországi és a határon túli csapatok tagjai találkoznak, barátkoznak és szórakoznak, de a rendezvény lényege az összetartás érzésének az erősítése, hogy mindannyian egy nemzethez tartozunk.
LT
 
Hátrányból fordítottak
Múlt héten, még a vasárnapi rangadó előtt a Nafta és a Mura ifjúsági csapata barátságos mérkőzésen mérte össze erejét a csentei focipályán, melyen a lendvaiak kétszer is egyenlítettek, majd 3:2-re megnyerték a meccset.
Az első játékrészben eseménytelenül zajlott a találkozó, ugyan mindkét oldalon alakult ki néhány helyzet, de egyik csapat sem találta meg a gólhoz vezető utat. A támadószellem a folytatásban viszont jobban előtérbe került, ami gólt eredményezett a vendégeknek. Válaszként egy mély beadást követően Šooš Aleks szerzett gólt a Naftának. Az előnyt a Mura büntetőből szerezte meg újra, majd a vendéglátók is 11-esből egyenlítettek ismét: miután Bihar Rolandot buktatták a büntetőterületen belül, Pavšič Sašo lőtt pontosan. Miután a vendégek kétszer is kapufát rúgtak, Pozsgai Lucijan a vendégkapus feletti átíveléssel állította be a Nafta győzelmét.
F.h.m.
 
Tkalec lett a horgászkirály
A lendvadedesi horgásztónál szervezett versenyen ismételten sikeresen szerepelt Tkalec Daniel, aki 6,65 kilogrammos fogással a verseny legjobb teljesítményét érte el. A 25 versenyző között nyolc Lendva környéki horgász vett részt.
F.h.m.
 
A fordulás után dőlt el a meccs
Községünk egyetlen harmadosztályú gárdája, Hotiza csapata szombaton vendéglátóként a gradi együttes ellen könyvelte el a bajnokságban a második győzelmét. Míg az első félidőben eseménytelenül zajlott a mérkőzés és mindkét háló érintetlen maradt, a folytatásban fordulat következett. Régebben a Nafta színeiben is focizó Gerenčer Borut játékba lépésével a hazaiak játéküteme felélénkült, lendületesebbé vált. Miután Hotiza Skoliber Robert révén vezetést szerzett, hamarosan emberelőnybe is került. Ezt a házigazda a találkozó végéig érvényesíteni is tudta, és Biro Nikolaj góljával 2:0-ás győzelemmel zártak. Három forduló után Hotiza 6 ponttal hatodik a tabellán.
F.h.m.
 
A pályaíjász országos bajnokságról
Szombaton Ljutomerben rendezték meg a WA70/50 körös pályaíjász-minősítő országos bajnokságot, melyen a fiatal lendvai íjásztehetségek is részt vettek. A fiúk mezőnyét Horvat Niko olimpiai íjjal a dobogó második fokán zárta 625 körrel, Biro Mihael viszont csigás íjjal a dobogó legalsó fokára léphetett 494 körrel. A fiatal lányok versenyét Hajdinjak Kelenc Pia a hatodik, a fiúkét Komaricki Nik a nyolcadik helyen fejezte be olimpiai íj versenyszámban. A bajnokságon 24 klub 96 íjásza mérte össze erejét.
Hs
 
Pártosfalvi pont
A hétvégén kilenc csapattal elrajtolt a Moravske Toplice-i kispályás fociliga őszi idénye. Már az első fordulóban meglepetés született, hiszen a tavalyi bajnokcsapat, Filovci idegenben 6:5-ös vereséget szenvedett Mlajtinci ellen. Pontosztozkodással ért véget a Vučja gomila és a Pártosfalva közötti (3:3) találkozó, Szentlászló súlyos vereséget könyvelt el Noršincin, ahol vendégként 8:3-ra maradt alul, továbbá Strehovci és Ivanci mérkőzésének eredménye 4:8 lett. Az idény nyitófordulójában Sebeborci szabad volt.
f.h.m.
 
Edzőképzésen a szomszédságban
A lendvai fociedzők egyesülete a muraközi fociedzők egyesületével ápolt baráti kapcsolat részeként a múlt héten edzői továbbképzésen vett részt Varasdon. A Varteks stadionjában megtartott szeminárium témája a Coerver edzésmódszertan volt, melynek szakmai részét prof. Bašić Ante, a gyakorlati részét a Varteks 7 és 13 év közötti korosztályos csapatai mutatták be. A tartalmas képzés hatvan edző részvételével zajlott, melyen a lendvai egyesületből Leček Avgust, Litrop Franc és Horvat M. Feri voltak jelen.
F.h.m.
MCSi Design