kele
perec1
garas1
62. évfolyam
24. szám
Lendva 
2018. 06. 14.
kiscim2418
 

Kettős emberhátrány, drámai csata: Nafta 1903 – Mura 2:2 (1:1)

sport nafta3617Két piros lap, kihagyott büntető, gól a véghajrában, elszabadult indulatok, telt ház, zajos szurkolói körítés, drámai csata – ez jellemezte a két örök rivális idei első másodosztályú rangadóját vasárnap a lendvai stadionban.
A listavezető Mura előtt először a hetedik percben adódott lehetőség megszerezni a vezetést, amikor Leuštek a tizenhatoson belül lerántotta Marošát, amit Perić játékvezető piros lappal büntetett és büntetőt ítélt. Bobičanecn a Nafta egykori játékosa azonban nem tudott élni a lehetőséggel, Valentić kapus kivédte a lövést. A félidő utolsó perceiben tört meg a gólcsend, Monjac emberhátrányban távoli lövéssel szerzett vezetést a Naftának, de ez csupán néhány percig tartott, ugyanis még a pihenő előtt Bobičanec jóvátette a kihagyott büntetőt: mintegy húsz méterről lőtt a kapuba.
A térfélcserét követően is szikrázó összecsapások jellemezték a küzdelmet, a 71. percben pedig kettős emberhátrányba került a házigazda. A partjelző Živko szabálytalankodását sárgalaposnak ítélte, aki a második felmutatott sárga miatt kénytelen volt elhagyni a pályát. A Mura csak tíz perc elteltével tudott felülkerekedni és vezetést szerezni, a cserejátékosként beálló Sirk sarokkal továbbította a hálóba a labdát. Amikor már úgy tűnt, a mérkőzés eldőlt és Muraszombatba vándorol a három pont, a Nafta játékosai saját magukat múlták felül. A nézők drámai zárásnak lehettek tanúi, szinte az utolsó sípszó előtt Novinić lőtt kapura, amit Andrejč kapus még kivédett, de a kiütött labda Šeruga elé pattant, aki közelről talált a hálóba, beállítva ezzel a döntetlen végeredményt. A muravidéki rangadó ismételten túlszárnyalta az elvárásokat és bebizonyította, minden alkalommal egy egyedi, megismételhetetlen élményt nyújt.
A mérkőzés után megtartott sajtótájékoztatón Fridl Franc lendvai edző nem kívánta minősíteni a döntéseket és a két kiállítást, ehhez elmondása szerint alapos elemzés szükséges, viszont kiemelte, hogy a csapat keményen megdolgozott az eredményért, amivel bebizonyította, képes felvenni a harcot a listavezető ellenfelekkel. Emellett még hozzátette, hogy gyors megoldást kell találni a csapat idegenbeli gyenge szerepléseire, hiszen a rangadón megmutatkozott, a fejekben van a gond. A mérkőzést illetően pedig az elégedettség és a csalódottság vegyes érzéseiről számolt be az edző.
Simundža Ante, a Mura vezetőedzője elmondta, a derbi olyan volt, amilyenre számítottak, hiszen két egyenrangú csapat állt egymással szemben, mindkettő akarta a győzelmet, így a mérkőzés látványos volt a közönségnek is. A játékot elfogadhatónak minősítette, majd hozzátette, az utolsó percekben csapata nem úgy játszott, ahogy ezt a helyzet megkövetelte.
Horvat Meštrovič Feri, Horvat Silvija
 
A mérkőzés helyszíne: Lendva, Sportpark
A nézők száma: 2200
Játékvezetők: Perić Dragoslav, Praprotnik Jure, Kovačič Andraž
Szövetségi ellenőr: Novak Bogdan
Nafta 1903: Valentić, Šeruga, Monjac (Zagorec 91.), Malešević, Novinić, Oštrek, Leuštek, Živko, Marciuš (Cekovski 74.), Roginić (Zeljko 86.), Vinko, Edző: ifj. Fridl Franc
Mura: Andrejč, Pucko, Boškovič (Sirk 81.), Kozar, Bobičanec, Kous, Lorbek, Maroša, Lukač, Karničnik (Kouter 70,), Vaš, Edző: Šimundža Ante
Gólszerzők: Monjac (42.), Bobičanec (45.), Sirk (85.), Šeruga (90.)
Sárga lap: Živko, Kozar, Lorbek, Malešević, Marciuš, Ošterk
Kiállítva: Luštek, Živko
MCSi Design