kele
perec1
garas1
62. évfolyam
25. szám
Lendva 
2018. 06. 21.
kiscim2518
 

Tizenhét csapat harcolt a lendvai kupáért

sport cellov3517A lendvai Varstroj Sportlövészeti egyesület a hétvégén immár 20. alkalommal szervezte meg a nemzetközi légpuskaversenyt, melyen szlovén és horvát csapatok versenyeztek. A vendéglátó klub soraiból kiválóan lőtt Zver Katja, aki a felnőtt versenyszám női győztese lett. A vándorserleg egy évre Domajinci csapaténak birtokába került.
A hagyományos lendvai céllövészeti versenyre idén tizenhét csapat nevezett, közülük a legjobb eredményt 1109 körös teljesítménnyel Domajinci csapata szerezte meg, amely először szállt versenybe a lendvai kupáért, és rögtön meg is lőtte a verseny csúcseredményét, amivel egy évre megérdemelten vehette birtokba a vándorserleget. Szorosabb volt a küzdelem a második helyért, melyet 1089 körrel a mihovljani Sloboda csapata szerzett meg, csupán négy körrel megelőzve a muraszombati céllövőket. A dobogóról ezúttal lecsúsztak az országos öregfiúbajnokok, akik Kisovecről érkeztek. A verseny házigazdája két csapattal állt rajhoz, s a Feher H. Tomaž, Zver Katja és Feher Erik trió a hatodik, míg a fiatal tehetségek, Legenič Luka, Jezernik Alina és Zver Nina a 10. helyen végeztek.
Az egyéni felnőtt férfi versenyszámot Kolac Marko (Sloboda Mihovljan) nyerte 375 körrel a domajinci Benko Denis és Marič Martin előtt. A Varstroj legjobb helyezettje (19.) Feher H. Tomaž lett.
A hölgyeknél remek eredményt ért el Zver Katja a Varstrojból, aki 366 körrel maga mögé utasította kihívóit és felállhatott a dobogó legfelső fokára. Őt Horvat Marija (Selnica) és Nerat Saška (Vojnik) követte.
A korosztályos pionírok versenyét Jezernik Alina nyerte Zver Nina előtt a házigazda színeiben, a fiúknál viszont a muraszombati egyesület tagja, Plahut Timotej győzedelmeskedett. Mögötte Legenič Luka (Varstroj) és Ferenčak Žan (Gančani) végzett.
A versennyel kapcsolatban elégedettségét fejezte ki Zver Stanislav klubelnök, aki elmondta, egyre népszerűbb a lendvai kupa, hiszen évről évre több csapat jelentkezik a versenyre. Idén pedig kiváló teljesítményükkel főleg a fiatalok okoztak kellemes meglepetést – tette még hozzá az elnök.
MCSi Design