kele
perec1
garas1
62. évfolyam
24. szám
Lendva 
2018. 06. 14.
kiscim2418
 

Nem tudtak pontot menteni: Sežana – Nafta 1903 2:1 (1:1)

sport nafta35171Szombaton a lendvai Nafta a tengerparton a sežanai Tabor ellen próbálta idegenben megszerezni idénybeli első győzelmét.
A nagy hőségben a lendvaiak ígéretesen kezdték a meccset, és fölényük a 11. percben gólt is eredményezett: a szöglet utáni kipattanó labdát Novinić juttatta a hazai hálóőr mögé. A Nafta azonban nem tudta megtartani az előnyt, a tizenhatos széléről indított kapura lövést még hárítani tudták, de a 28. percben a jól helyezkedő Duspara legyőzte Valentić kapust, aki az első játékrészben még egy büntetőt is kivédett. A Nafta egyik leleményes támadását Marciuš nem tudta értékesíteni, kapufára pattant a lövése.
sport nafta35172A térfélcserét követően is a Nafta volt a kezdeményezőbb, alakított is ki szép helyzeteket, de ezek mind pontatlanul fejeződtek be. A mérkőzés végére a csapat támadószelleme némileg visszaesett, amit a vendégek kihasználtak és a 79. percben előnyt szereztek. Egy pontosan beadott labdával Gulič sújtott le a csapatra, amivel el is dőlt a végeredmény. Ezzel a Nafta a bajnokságban elszenvedte második vereségét vendégként.
A hétvégén sor kerül az idény első muravidéki rangadójára, ugyanis vasárnap, szeptember 3-án a Mura érkezik a lendvai stadionba. A vasárnap 17 órakor kezdődő mérkőzésen a Mura biztosan odateszi magát, hogy jóvátegye a tavasszal még a harmadosztályban elszenvedett súlyos lendvai vereségét.
 
A mérkőzés helyszíne: Sežana, Rajko Štolf Stadion
A nézők száma: 400
Játékvezetők: Tošeski Boris, Vojska Matej, Čiča Miodrag
Szövetségi ellenőr: Koren Stojan
Sežana: Bole, Vidakovič, Vukelić, Sever (Kariž 76.), Gulič, Kosmač (Pavić 68.), Slavec, Gavrić, Stančič, Duspara (Črgan 58.), Salkić, edző: Borut Uroš
Nafta 1903: Valentić, Šeruga, Osmanaj (Cekovski 35., Ilić 75.), Malešević, Novinić, Oštrek, Leuštek, Živko, Marciuš, Roginić (Monjac 46.), Vinko, edző: ifj. Fridl Franc
Gólszerzők: Novinić (11.), Duspara (27.), Gulič (79.)
Sárga lap: Živko, Šeruga, Maleševič, Duspara, Gulič, Ilić.
 
 
Mura – Rogaška 2:0 (1:0)
Vasárnap nagy forróságban 750 néző látogatott el a muraszombati meccsre, mely eseménytelenül kezdődött. A Mura nehezzen tudott a vendégek tömör védelme mellett helyzeteket kialakítani. A gólcsend a 39. percben tört meg, amikor Vaš Árpád szabadrúgásból szerzett vezetést a hazaiaknak, majd a 88. percben a Mura tovább növelte előnyét: Bobičanec szögletből beadott labdáját Sirk fejjel továbbította a hálóba. A Mura a negyedik győzelemmel így folytatta sikersorozatát a bajnokságban.
hs
MCSi Design