kiscim1218
 

Kupagyőztes a Nafta!

nafta kupa2317A Nafta a bajnoki cím mellett a körzeti fociszövetség kupáját is megnyerte szombaton. Velika Polanában a 9. Labdarúgó-fesztivál keretében rendezték meg a kupadöntőt, melyen a Nafta a Hotizával csapott össze.
A 800 néző mindkét csapattól átlagos teljesítményt láthatott, melynek iramát a várakozásnak megfelelően a Nafta diktálta. Az ellenfél inkább a védelemre és a gyors ellentámadásokra összpontosított, amit a mérkőzés elején egy pontosabb lövéssel Pelcl góllal is megkoronázhatott volna. A közönség az első találatot aztán a 18. percben láthatta is, Monjac szabadrúgását Novinič irányította a hálóba. Ezt követően a 36. percben a kapu közvetlen közeléből szép találattal Vinko állította be a félidő 2:0-s eredményét.
A folytatásban a Nafta növelhette volna az előnyét, de a játékosok pontatlanul céloztak egészen a mérkőzés véghajrájáig, amikor ismételten Novinič járt sikerrel, háromra növelve a Nafta előnyét. Hotizának is adódtak lehetőségei, de csupán a 91. percben sikerült megszerezniük a szépítő gólt, mely a Nafta egykori játékosa, Šprajc nevéhez fűződött. A Nafta gyengébb teljesítménye ellenében is megérdemelten emelhette magasba a kupagyőztesnek járó serleget.
A körzeti szövetség az idényzáró hagyományos focifesztiválon kora délután a fiatal utánpótláscsapatok (U7, U9, U11) számára szervezett versenyt, majd sor került a Velika Polana-i fociklub fennállásának 40 éves jubileuma alkalmából a helyi és a maribori öregfiúk mérkőzésére is.
F.h.m./hs
MCSi Design