kiscim1218
 

Sportmix - hírek röviden

sport ifik2217Az ifik is az élen végeztek
A községközi ifjúsági labdarúgóliga idei bajnoka, a Nafta 1903 vasárnap a harmadosztály zárómeccsén emelhette magasba a bajnoki címért járó serleget, melyet csupán egy vereséggel és 19 győzelemmel magabiztosan, 57 ponttal nyert meg. Az idény utolsó meccsén, a Hotiza elleni szombati találkozón sem hagyta magát a csapat: idegenben Kiralj Marko és Pozsgai Lucian találatával 2:0-ra győztek. A bajnokság gólkirálya 47 góllal Kiralj lett a lendvaiak soraiból. A kupát és az érmeket Žalik Danijel, a szövetség képviselője adta át a fiataloknak.
HS
 
Jól szerepeltek Gellénházán
sport ghaza2217A nemzetközi kiskaliberű céllövőliga 3. fordulója Gellénházán zajlott, ahol a győzelem ugyan a nagykanizsai PLSE lövészeinek kezébe került, de mögöttük a dobronaki Jezero és a petesházi Coal végzett.
Egyéniben a kanizsai Varga Ottó győzedelmeskedett, 6. lett Pölöcskeiné H. Erika (Coal), 7. Babič Jožef (Jezero), 14. Varga Gábor (Coal), 16. Kopinja Jožef (Coal) és 20. Benkovič Tomaž (Coal).
Az összesítés élén Nagykanizsa csapata áll, a Jezero a harmadik, a Coal pedig a negyedik helyet foglalta el.
FB
 
Hátrányból fordítottak
Idegenben keményen megdolgozott a győzelemért a lakosi Torcida kispályás focicsapata a Turnišče elleni találkozón, ahol a hazaiak az első félidőben már 3:1-re elhúztak. A folytatásban kiéleződött a meccs és a Torcida az erőnléti fölényét kihasználva a véghajrában 6:5-ös győzelmet szerzett. Annak ellenére, hogy sérülés miatt hosszabb időre pihenőre kényszerült a csapat védelmének oszlopa, Novak Dean, a támadórészleg jó teljesített, három találatot ért el Bedő Igor, Plevel Gregor kétszer, Horváth László pedig egyszer zörgette meg a hálót.
F.h.m
 
A véghajrában úszott el a bajnokság
Izgalmas párharc zajlott a női focibajnokság utolsó, hétvégi fordulójában, melyben a Beltinci és az Olimpija küzdött a bajnoki címért. Beltinci csapata a rangadó utolsó negyedórájában már két találattal vezetett, amikor szinte hihetetlen fordulat következett: a hazai Makovec Sara két sárga lap miatt kénytelen volt elhagyni a pályát, s ezt követően szárnyra kapott a ljubljanai vendégcsapat, ledolgozta a hátrányt és a 94. percben meg is fosztotta Beltincit a hetedik bajnoki címtől.
A bajnoki serleg Branko Gros a női országos labdarúgószövetség elnöke kezéből először került a fővárosba.
FB
 
Vučko 8. lett
Dokležovjén rendezték meg a 9. hétvégi sakktornát, melyen Vučko Jože, a lendvai sakkegyesület tagja 44 induló közül a nyolcadik helyen végzett, míg Baša Vili 20. lett. A magyar, osztrák és szlovén mezőny versenyét Gruškovnjak Tomislav nyerte a Radenska Pomgrad csapatából.
F.h.m.
 
Az országos bajnokságon indulhatnak
Radányban bonyolították le a nyugdíjasok regionális tekebajnokságot, amit 1066 döntött fával a Lendvai Nyugdíjasok Egyesülete nyert meg, s ezzel bekerült a nyugdíjasok országos tekebajnokságára. A második helyen Gornja Radgona, a harmadikon pedig Radány csapata végzett.
Az egyéni versenyben is taroltak a lendvaiak, a győzelmet Horvat Jože kaparintotta meg 290 döntött fával Kuk Zlatko előtt, aki 283 fát ért el.
FB
 
Donko dobogós nemzetközi szereplése
A németországi Regensburgban megrendezett nemzetközi gyorsasági görkorcsolyaversenyen a lendvai Donko Tadeja 18 induló között a kiváló második helyet szerezte meg a 21 kilométeres félmaratoni távon.
FB
 
Pečelin a budapesti döntőben
A 60 év feletti öregfiúk focibajnoksága selejtezőtornájának harmadik fordulóját Nagykanizsán játszották, ahol Lenti és Lendva közös csapata 1:2-s vereséget szenvedett Nagykanizsától, a ZTE-vel 2:2-t játszott, s a harmadik helyen zárta a selejtezőt.
Ugyan a továbbjutó a zalaegerszegi ZTE lett, de Pečelin Andrej, a Nafta egykori játékosa legjobb „idegen” játékosként elismerést kapott és meghívást a budapesti döntőre.
F.h.m.
MCSi Design