kiscim1218
 

Lendvai fociöröm önfeledt ünnepléssel

sport bajnok22171A 3. keleti labdarúgóliga 2016/17-es bajnokságában az őszi idény vége már azt sugallta, hogy izgalmas lesz a tavaszi folytatás, hiszen az őszi bajnok Nafta és a Mura sem titkolta, hogy a bajnoki címet tűzte ki célul, s ezzel a feljutást a másodosztályba. Az őszi állás szerint pedig még Beltinci, Tromejnik és Odranci is beleszólhatott a végeredmény alakulásába. Az előrejelzések bejöttek, nagy iramú tavaszi idényt kísérhettek végig a szurkolók, a bajnoki címért pedig a véghajráig három csapat harcolt.
A Nafta az idény második felében ugyan folyamatosan tartotta lépéselőnyét riválisai előtt, de a nagyobb különbséghez nem tudott elég pontot összegyűjteni. Emellett a tavaszi forduló derekán hanyatlani kezdett a csapat és az idényben második alkalommal is edzőváltás történt a csapat élén: Djurić Slobodant ifjabb Franc Fridl váltotta, aki a Murától vált meg pont a két csapat rangadója előtt. De a nagy mérkőzésen a Nafta az örökös riválist hátrányból fordítva bravúrosan legyőzte az új edzővel.
Míg a feljutást a Nafta a bajnokság utolsó előtti fordulójában bebiztosította, a bajnoki cím a Nafta, a Mura és Odranci között az utolsó, 26. fordulóban dőlt el, melyhez a legközelebb mégiscsak a Nafta állt. Ezt hazai pályán a Palina elleni győzelmével meg is erősítette. A lendvai gyepen végül nagy ünneplés közepette vehette át a csapat a bajnoki címért járó serleget.
sport bajnok22172A sikeres idényt Vöröš Patrik csapatkapitány ekképpen összegezte: „A bajnokság hosszú volt, voltak hullámvölgyek a csapaton belül és a játékban is, de minden visszaesés után megerősödve álltunk fel, amihez a szurkolóink kitartó buzdítása is kellett. A bajnoki cím megszerzése számunkra fantasztikus jutalom az egész évi befektetett munkáért és a fáradságért, az utolsó mérkőzésen pedig mindössze hinnünk kellett a győzelemben és a célunk elérésében. A hétvégi kupadöntő és a pihenő után bátran nézünk szembe a másodosztály kihívásaival.”
A tavaszi Nafta–Mura rangadó után az utolsó forduló egy újabb teltházas viadalt hozott: a muraszombati Fácánkertben a továbbjutásért háromezer néző előtt a második helyen álló Mura és a harmadik Odranci csapott össze. A tavaszi idényben veretlen Odranci azonban nem tudta bezsebelni 13. győzelmét, a Mura magabiztosan, 3:0-s (1:0) győzelemmel bebiztosította belépőjét a másodosztályba.
MCSi Design