kele
perec1
garas1
65. évfolyam
41. szám
Megjelenés:
2021. 10. 14.
kiscim4121
 

Tartalmas, sportos nyári kikapcsolódás

gibko3521Röplabda, kosárlabda, foci, atlétika, szertorna – néhány azon sportágak közül, amelyek a Muránia Röplabdaklub és a Gibko Egyesület közösen szervezett sporttáborban révén elérhetők voltak. A napközis tábort a múlt héten rendezték, célja az együttlét, a társalgás, a szórakozás volt, miközben arra is nevelt, hogy a mozgás, a csapatmunka legyen része a mindennapi életünknek.

Délelőttönként szabadon választott foglalkozásokkal, oktatók felügyelete alatt sportoltak a résztvevők. A helyszín az 1. Számú Lendvai Kétnyelvű Általános Iskola tornaterme és a műfüves pálya volt.

Gyurkács Renata táborvezető elmondta: – A hétfőtől péntekig napközis rendszerben megtartott programokon negyven általános iskolás gyermek vett részt. A tartalmas és mozgalmas programoknak köszönhetően bepillantást nyerhettek több sportág alapjaiba, az egyéb kiegészítő programoknak köszönhetően pedig élménydús napokat töltöttünk együtt. 

– A tábor egyik célja felhívni a figyelmet az egészséges életmódhoz tartozó testmozgás, sportolás fontosságára – tette hozzá Horvat Tjaša szervező.

Ahogy kinn a műfüves pályán elnéztük, voltak, akik a focilabdát választották, lehetett tollaslabdázni, a hullahopp és a vortex is előkerült, míg a tornateremben két röplabdapályán vidám hangulat közepette dolgoztak az iskoláskorú gyerekek.

 

 

Todorović Spasoje röplabdaedző elégedetten nyilatkozott: – Köszönet a szülőknek, hogy a spottábor szervezőire bízták a gyermekeiket. Egy kiszámíthatatlan időszakot élünk. Kissé félve jegyzem meg, hogy a vírus elleni küzdelem még nem fejeződött be, de elmondhatom, hogy a tábor kiválóan sikerült. A gyerekekkel a terv szerint dolgoztunk, közösen a Gibko sporttábor oktatóival. A táborban nem használtuk a kötelező és a muszáj szavakat. Mindenki saját maga választott foglalkozást, döntötte el, mely sportágban kíván dolgozni. A középpontban a sportok széles palettája, valamint a barátkozás, a szórakozás állt. Azonban a röplabdatáborral való összevonás kapcsán ebből a csapatsportból volt a legtöbb. Én személyesen nagyon elégedett vagyok.

A résztvevők közül Plevel Tinának is nagyon tetszett a tábor: – Főleg azért, mert sok sportban kipróbálhattuk magunkat. Röplabdázni jó, de mégis a focira adom le a voksomat – tette hozzá a Nafta utánpótlásedzéseit látogató lány.

Lebar Mojca a gyalogtúrázást emelte ki: – A legjobban a Vinárium kilátóhoz megtett gyalogtúra tetszett. Sokat sportoltunk, a röplabdaedzések pedig a felkészülés részét is képezték.

Horvat Laura, a Muránia felnőtt csapatának liberója szerint remek szórakozásban volt részük. A tábor megmutatta, hogy aktív a röplabdaklub, másrészt pedig segítséget nyújtott a sportágat kereső gyerekeknek a választásban.

Az egyhetes Gibko sporttábor és Muránia röplabdatábor megfelelő elfoglaltságot nyújtott a sportoló fiatalok számára, de azon gyerekeknek is, akik új mozgásformákkal, sportokkal ismerkedtek és a nyári vakáció utolsó hetét sportolva kívánták eltölteni.

 

 

MCSi Design