kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Sportmix

sport lelato34211Munkálatok a Sportpark lelátóján - Augusztus 12-én a Lendvai Sportpark fedett lelátóján felújítási munka kezdődött, amelynek első szakasza szeptember végéig tart. A szanálásra azért van szükség, mert nagyobb esőzés esetén beáztak a stadion alsó helyiségei, amelyeket a Nafta 1903 mellett a céllövőegylet is használ. A munkálatok során eltávolítják a felső betonfelületet a szigeteléssel együtt, és azokat újakkal pótolják. Úgyszintén elvégzik a lelátó érintkezési pontjainak javítását, valamint a festést is. Az említett beázások megrongálták a villamos vezetéket is, amelynek szanálására a lelátó felújítása után kerül sor. A munkálatokat a gančani Zidarstvo Maučec d.o.o. végzi, a költség pedig valamivel több mint 60 ezer euró. 

SoPe

 

sport lelato34212

 

 

Gyenge teljesítmény hazai pályán

Szent István király ünnepének másnapján fogadta Lendván a Nafta a Primorje csapatát, s a találkozó gól nélküli döntetlennel zárult. A hazaiak padján megjelent Vinko is, aki az elmúlt két fordulót kihagyta. A meccset a házigazdák kezdték jobban, Szökrönyösnek már az 5. percben volt gólszerzési lehetősége, ám az ellenfél kapusa szögletre ütötte a labdát. Az ajdovščinaiak a 21. és a 27. percben is tüzeltek Džuzdanović révén, majd a 31. percben Drk beadását követően a Nafta került helyzetbe, amelyet Szabó hagyott ki. Ugyanő az első félidő végén is próbálkozott, ám sikertelenül. A második játékrészben mindkét edző cserékkel igyekezett változtatni a játék tempóján. Az 58. percben Haljeta, majd kilenc perccel később Szabó is a kapu fölé lőtt. A párharc végéig még Stare, Džuzdanović és Rebernik is próbálkozott a gólszerzéssel. A következő fordulóban a Nafta 1903 Velenjébe látogat, ahol a Rudar fogadja őket augusztus 27-én.

Nafta 1903 – Primorje 0:0 (0:0)

A mérkőzés helyszíne: Lendvai Sportpark

A nézők száma: 300

Játékvezetők: Kos Blaž, Mežnar Matic, Mijatović Veljko

Szövetségi ellenőr: Grabar Boris

Nafta 1903: Cotman, Bolla, Haljeta (Burai 77.), Szökrönyös (Vinko 62.), Drk, Novinič, Szabó, Kumer, Živko, Rebernik, Korošec (Stare 73.); edző: Dončić Dejan

Primorje: Zagomilšek, Itrak (Kuraj 46.), Jakopović, Šolaja (Perko 76.), Kodermac (Suljanović 83.), Džuzdanović, Zavnik, Badžim, Dedić, Bobarić, Bužinel (Štrukelj 64.); edző: Lučić Borivoje

Gólszerző: –

Sárga lap: Kumer, Drk, Szabó, Bolla; Kuraj, Bobarić

Piros lap: –

F.h.m.

 

Egy ponttal kezdtek a reménységek

Megkezdődött az ifjúsági másodosztály bajnoksága, amelyben a Nafta U19-es és U17-es labdarógúcsapata érdekelt. A lendvaiak Hotizán fogadták krškói kortársaikat, ám egyik csapatuk sem tudott győzni. Az idősebbek döntetlent értek el: Nafta 1903 U19 – Krško U19 0:0 (0:0). A másik csapat vereséggel kezdte az idényt: Nafta 1903 U17 – Krško U17 1:2 (1:2). A kékek gólját Zamuda Niko szerezte. A fiatalok a második fordulóban Dravogradba látogatnak.

F.h.m.

 

Vereség az utolsó előtti próbatételen

A Nafta U15-ös csapata az utolsó előtti felkészülési mérkőzését Szombathelyen játszotta múlt szombaton, és vesztett: Király Akadémia U15 – Nafta 1903 U15 6:2 (1:1). Az első játékrészben még jól tartották magukat a lendvaiak, ám a folytatásban öt gólt is kaptak. Két gólt szereztek, az elsőt Kocet Mark, a másodikat pedig Novak Mario. Az említett korosztály bajnoksága, az első osztály e hét végén rajtol. Vasárnap a Rudar ellen lépnek pályára itthon, kedden, lapzártánk után pedig a Čarda volt az ellenfelük.

F.h.m.

 

A tekézők is készülnek

A Lendvai Tekeklub is elkezdte a felkészülést a 2021/2022-es idényre. A férficsapat szeptember második szombatján kezd a harmadosztály keleti csoportjában, amikor is a Hrastnik II csapatát fogadják Radencin. A nők szintén Radencin kezdenek az első osztály keleti csoportjában, ám közel egy hónappal később. Ők először a Ruše gárdájával mérik majd össze erejüket. A muravidéki rangadó, amelyen a Radenska csap össze a lendvai női csapattal, december 3-án lesz.

F.h.m.

 

Minimális vereség a második körben is

A Muravidéki Ligában Hosszúfalu elszenvedte idénybeli második vereségét is: Gančani – Hungarikum Olimpija 1:0 (0:0). A vendégek jól játszottak, helyzeteket is tudtak kialakítani, ám a végén jött a csattanó. A 89. percben a házigazdák kerültek előnybe Jerič révén, az egyenlítésre viszont már nem került sor. Ezzel két forduló után még pont nélkül állnak a hosszúfaluiak a tabellán, a következő fordulóban pedig hazai pályán bizonyíthatnak a Polana ellen.

F.h.m.

 

 

MCSi Design