kele
perec1
garas1
65. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2021. 10. 21.
kiscim4221
 

Hosszúfalu 1:2-re kikapott

sport olimp33211Augusztus 14-én és 15-én rajtolt a Muravidéki Labdarúgóliga 2021/22-es idénye. A hosszúfalui NK Hungarikum Olimpija az első körben 1:2-re vesztett az Odranci ellen.

Már a mérkőzés elején megszerezhette volna a vezetést a Hosszúfalu az odrijánci csapat ellen, de Pozsgai Lucian lövése a kapu mellé ment, majd aztán 20 perc után a vendégek kerültek előnybe, Kociper Denis használta ki a rendezetlen hazai védelmet. Egy rosszul sikerült hazaadás előzte meg a második vendéggólt. Az ügyetlen hátrapassz és az ebből jövő szöglet után Kalamar Aleš ugrott magasabbra a hosszúfalui védelemnél a 36. percben. A 47. percben Pozsgai távoli lövése viszont megtalálta az utat a vendégek kapujába Serec Niko kapus hibáját követően. Az Odranci a mérkőzés végén növelhette volna előnyét, de először a felsőléc, majd pedig egy kihagyott büntető után végül maradt az 1:2 a vendégek javára.

Az Olimpija edzője, Zver Aleš a vereség ellenére elégedett volt a játékkal, az eredménnyel viszont természetesen nem. Mivel az előző idényhez képest sok poszton változtattak, így most teljesen új kezdő tizeneggyel léptek pályára, s az összjáték még nem volt az igazi. A találkozón többet kellett védekezniük, viszont Zver hiányolta, hogy elöl nem tudták többet birtokolni a labdát. Cifer Franc, az odrijánciak vezetőedzője szerint sok lehetőségük volt a találkozón, így az eredmény is más lehetett volna, de végül így is megérdemelten győztek.                        

A nyitófordulóban a Polana 4:0-ra nyert Radencin a Radenska Slatina ellen. Szintén győzni tudott a Tromejnik Kuzma 1:0-ra a Veržej ellen. 1:0-s hazai sikerrel végződött a Turnišče – Križevci mérkőzés. A Hotiza hazai pályán 3:0-ra volt jobb a Puconcinál. A Ljutomer 3:3-at játszott a Grad csapatával, szintén döntetlennel, 1:1-gyel végződött a Rakičan – Gančani találkozó. A Črenšovci – Martjanci találkozót elnapolták.

Szabó Rudolf

 

 

 

MCSi Design