kele
perec1
garas1
65. évfolyam
41. szám
Megjelenés:
2021. 10. 14.
kiscim4121
 

Aktív időtöltés, jó szórakozás

foci50Augusztus első hetében a Muravidéki Magyar Ifjúsági Szervezet (MMISZ) és az NK Nafta 1903 közös szervezésében, idén már nyolcadik alkalommal került megrendezésre a napközis Focitábor. A múlt héten a hosszúfalui pályán 51 gyerek rúgta a labdát és ismerkedett a labdarúgás fortélyaival.

 

A Nafta utánpótlásnevelő edzői a Muravidékről és Magyarországról érkező, 6 és 12 év közötti gyermekekkel négy csoportban felváltva dolgoztak. A foglalkozások, amelyekből volt bőven, nem csak a labdarúgásról, hanem általában a sportról is szóltak. Ezenkívül a szervezők arra is törekedtek, hogy más programokkal is kedveskedjenek a táborozóknak – így volt lovaglás, kézműves foglalkozások, rajzolás és társasjáték, a hosszúfalui faluotthonban sporttémájú film megtekintése, valamint közösen drukkoltak a szlovén kosárlabda válogatottnak a franciák elleni meccsen. »A hangulat minden nap nagyon jó volt. Az edzők gondoskodnak róla, hogy a gyerekek ne unatkozzanak, és a gyerekek is nagyon jól le tudták magukat foglalni. Reggel már alig várták a focizást” – nyilatkozta lapunknak Ftičar Ines, az MMISZ titkára, aki nap mint nap figyelmet fordított a táborozókra. Továbbá megtudtuk, hogy a csocsó volt a menő elfoglaltság, hiszen mindenki azzal akart játszani. Így csütörtökön, amikor szinte egész nap esett az eső, csocsóversenyt is szerveztek, amelybe az edzők is beszálltak.

 

 

A táborban négy lány is (a fiúktól egy cseppet sem lemaradva) rúgta a labdát. Közülük a legfiatalabb, a csentei Vida Isabela elmondta, hogy az ikertestvérével, Fabijánnal jött a táborba: - A táborban jól érzem magam. Sok mindent megtanultam a fociról. Az tetszik a legjobban, hogy a foci mellett mást is csinálunk. Tegnap egy medált készítettünk és festettünk. Jövőre is lehet, hogy eljövök – mondta.

A vidám hangulatú sporttáborban sok új barátság is született, néhányan mégis szomorú arccal távoztak – sajnálják ugyanis, hogy az idén utoljára vehettek részt a programokon, hiszen jövőre már kinövik a korosztályt.

MCSi Design