kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Sportmix

nafta3021Nafta 1903: győzelmekkel zárták a felkészülést:A Nafta 1903 a múlt héten lejátszotta utolsó két felkészülési mérkőzését a szlovén másodosztály hétvégi rajtja előtt.

Július 21-én az Ilirija látogatott Lendvára, ahol a két legrégibb alapítású szlovén klub meccsén a házigazdák felülmúlták őket: Nafta 1903 – Ilirija 1911 3:1 (2:0). A másodosztályba frissen feljutott ljubljanai vendégek soraiban pályára léphetett a Nafta egykori játékosa, Zagorec Adam is. Az első játékrészben mindkét oldalon több lehetőség is volt. A 8. percben közel voltak a vendégek a vezető gólhoz, ám Cotman hárítani tudott. A lendvaiaknál Haljeta és Stare is többször lőtt, utóbbi gólt is szerzett, amelyet Bukovec játékvezető les miatt visszafújt. Mindkét első félidei találat a hajrában született, előbb Rebernik lőtt a léc alá a 37. percben, majd négy perccel később büntetőhöz jutottak a kékek, amelyet a sértett Vinko értékesített. A fordulás után szépíteni tudott az Ilirija Jašarević révén a 61. percben, tíz perccel a találkozó vége előtt pedig Stare góljával eldőlt a mérkőzés. A Nafta 3:1-es győztes meccsét a következő játékosok segítették: Cotman, Vinko, Kumer, Živko, Bolla, Novinič, Burai, Rebernik, Drk, Haljeta, Stare, Magdič, Galoši, Fekete, Šimunković, Martinjaš, Čuček-Bizjak, Florjanc, Korošec és Szökrönyös.

A lendvaiak három nappal később Zalaegerszegre látogattak, ahol a Zete Fieszta keretein belül délután háromkor a ZTE második csapatával mérkőztek meg: ZTE II – Nafta 1903 1:3 (0:1). A magyar harmadosztály nyugati csoportjában szereplő házigazdák nem igazán tudtak fogást találni lendvai testvércsapatukon. A Nafta első gólját Vinko szerezte, akit Rebernik hozott helyzetbe, a félidő végéig pedig nem született újabb találat, így a zalaiak egygólos hátrányból várták a második játékrészt. A fordulás után a ZTE II öngólt jegyzett, majd a megfelelő kapuba is betaláltak Beke Péter révén. A találkozó végéig még Rebernik is jegyzett egy gólt, így 1:3 lett a vége. Ezzel befejeződtek a Nafta nyári felkészülési mérkőzései, augusztus elsején 17:30-kor már Krško csapatát fogadják a másodosztály első fordulójában a Lendvai Sportparkban.

F.h.m.

 

Kettős győzelem Zalaegerszegen

A Nafta 1903 fiataljai múlt szombaton Zalaegerszegen léphettek pályára, hasonlóan a felnőtt csapathoz. Az U19-es és az U17-es csapat is győzni tudott a ZTE reménységei ellen. Előbbiek 2:3-ra, utóbbiak pedig 1:3-ra múlták felül a házigazdákat, az U19 meccsén Medved Noa duplázni tudott. A lendvaiaknak ez volt az első felkészülési mérkőzése a nyáron, a következő a szombathelyi Illés Akadémia ellen lesz.

F.h.m.

 

Kettős Olimpija-vereség

Múlt vasárnap a lendvai körzeti ligában szereplő Graničar hazai pályán fogadta a hosszúfalui Hungarikum Olimpija utánpótlását: Graničar – Hungarikum Olimpija U19 4:2 (2:0). A délelőtti forróságban a kis létszámú közönség hat gólt is láthatott. A hosszúfalui fiatalok igyekeztek ellenállni a pincemajoriak támadásainak, ám végül alulmaradtak. A hazai gólokat Jurasovič, Rubin, Licardo és az ellenféltől igazolt Bači szerezte, míg a vendégeknél Sabo duplázott.

Délután is szerepeltek a hosszúfaluiak, a felnőtt csapatuk Hotizán szenvedett vereséget: Hotiza – Hungarikum Olimpija 2:0 (0:0). A vendégek az első játékrészben többet birtokolták a labdát, ám támadóik nem tudták kihasználni a lehetőségeket. A második félidőben a hotizaiak két gólt is szereztek, előbb Hozjan talált be tizenegyesből, majd Nagy beállította a végeredményt. A hosszúfaluiak következő felkészülési meccse Puconci csapata ellen lesz.

F.h.m.

 

Tízgólos találkozó Dobronakon

Július utolsó vasárnapján a dobronaki labdarúgók a hídvégieket fogadták egy gólzáporos barátságos mérkőzésre: Prekmurec Dobronak – Hídvég 6:4 (4:4). A nézők már az első játékrészben nyolc gólnak lehettek szemtanúi, amit a folytatásban még kettő követett. Végül a házigazdák győztek, a vendégeknél pedig Bela mesterhármast jegyzett. A gólszerzők: Meszelics, Laci (2), Meričnjak, Cerovec és Lutar, valamint Bela (3) és Šimonka.

F.h.m.

 

Két első hely a Lendvai Íjászklubnak

A múlt szombaton megtartott preboldi 3D-s kupaversenyen lendvai íjászok is részt vettek. A helyi Sokol Íjászklub rendezésében zajló verseny mezőnyében összesen 29 egyesület 97 versenyzője vett részt. Reflexíj egyéniben Horvat Kristijan volt a legjobb, őt követte Cseh Gyula. Hosszúíj számban Flisar Tomaž nyolcadik lett, míg vadászíjjal Štuhec Bojan volt a mezőny legjobbja. Ezzel két első, egy második és egy nyolcadik hely lett a lendvai íjászok mérlege.

SoPe

 

Ivanec ötödik lett

Július utolsó szombatján zajlott a 43. villámsakktorna Lucijában, amelyen 19 sakkozó vett részt. A tengermelléki versenyen a lendvai Rokada tagja, Ivanec Dezider is részt vett, aki az 5. helyen végzett hat és fél ponttal.

SoPe

 

 

MCSi Design