kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Sportmix

sport ostrek2921Oštrek Koperbe távozik - A Nafta 1903 irányító középpályása, Oštrek Stjepan Koperbe igazol. A 24 éves horvát labdarúgót a lendvai csapat egy évre kölcsönbe adja a szlovén első osztályban szereplő tengermelléki csapatnak, amely ha elégedett lesz vele, a 2022-es szezon végén végleg megszerezheti. Oštreket egyszer már kölcsönadták a lendvaiak, tavaly télen a ZTE-hez távozott fél évre. Most a Naftának az a feladata, hogy helyettest találjon a megürült pozícióra.

 

Elkészült a Nafta-utánpótlás versenynaptára

Nemrég tartották meg az ifjúsági másodosztály bajnoki menetének sorsolását, amelyben a Nafta 1903 ifjú focistái is érdekeltek. A lendvai U17 és U19 az új idényt hazai pályán kezdi Krško ellen augusztus 22-én, a második fordulóban pedig Velenjébe látogatnak a Rudarhoz. Az U15-ös kategória számára is lezajlott a sorsolás, akik az első osztály keleti csoportjában indulnak. A Nafta ezen kategóriája szintén hazai pályán kezd, mégpedig a Rudar ellen augusztus 28-án, a második körben pedig az Aluminij vendégei lesznek. A reménységek edzői stábja az idény előtt megújult, a következő hetekben pedig néhány barátságos meccs is vár a fiatalokra.

Nem tudták kihasználni a lehetőségeiket

Múlt héten a hétközi, a Šampion Celje elleni meccsük elmaradt, ám szombaton ismét pályára léphettek a Nafta labdarúgói, akik minimális vereséget szenvedtek vendégükkel szemben: Nafta 1903 – Tiszakécske 0:1 (0:0). Az első percek a lendvaiaké voltak. Vinko a 3. és a 18. percben is közel járt a gólhoz, előbb fölé rúgott, majd a vendégkapus szögletre mentett. Haljeta lehetősége is megvolt a 4. percben, aki azonban nem találta el a labdát. A fordulás után született a meccs egyetlen gólja, amit Benke Áron fejelt be az 59. percben. A lendvaiak így futottak az eredmény után, de Stare és Magdič próbálkozásai sem hoztak sikert. A mérkőzés végeredménye 0:1 lett, ám a hazai nézők így is egy tempós találkozó szemtanúi lehettek, amelyet egy kis szerencsével a friss magyar másodikligás csapat nyert meg. A kékek következő meccse július 21-én lesz az Ilirija ellen.

büntetési tételek

 

In memoriam Varga Ladislav – Matyi

Szomorú hír rázta meg a lendvai futballkedvelőket, a múlt héten elhunyt Varga Ladislav Kapcáról. Varga Ladislav, vagy ahogy barátai ismerték, Matyi, fiatalkorában a Nafta ifijeinél játszott, akikkel a ’70-es években megnyerték a Szlovén Kupát, majd a tagköztársaságot képviselve Montenegróban szerepelt az FK Bokelj elleni nyolcaddöntőben. Matyi ezután faluja, Kapca csapatában is pályára lépett. Szabadidejében mérkőzések fényképezésével foglalkozott és szeretett kerékpározni is. Fotóval rengeteg lendvai körzeti labdarúgómeccs emlékét mentette át az utókornak. Emlékét őrizni fogjuk.

 

In memoriam Ščap Robert

Múlt vasárnap 54. életévében tragikus hirtelenséggel távozott tőlünk Ščap Robert, a kosárlabda szerelmese. Robi lendvai volt, ám később az ország egyik legkisebb községének, Kebelének a polgármestere lett. Hosszú évekig a lendvai Lindau Kosárlabdaklub tagja volt, sokáig a klub elnöki posztját is betöltötte. Idősebb korában a csapat veteránjaival is játszott. Ő volt az ötletgazdája a kropai kosárlabdázókkal tartott éves találkozóknak, valamint a négy országból érkező csapatok (Szlovénia, Magyarország, Horvátország, Ausztria) nemzetközi tornájának is. Korai távozása után nagy űrt hagy a klubban. Emlékét őrizni fogjuk.

 

 

 

MCSi Design