kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Vitorlázórepülő országos bajnokság

sport vitor2921Muraszombatban szombatig tart a XXX. felnőtt és ifjúsági vitorlázórepülő országos bajnokság, amelyet a Muraszombati Aeroklub szervez a Szlovén Repülős Szövetség égisze alatt. Idén két géposztályban, (standard és open) összesen 43 pilóta indul Szlovéniából, Horvátországból és Észtországból. Az országos bajnoksággal egyidőben rendezik a Murska Sobota Open nemzetközi nyílt bajnokságot is.

Az Aeroklub elnöke, Podlunšek Peter elmondta, hogy idén sikerült szinte a teljes szlovén légteret biztosítani helyszínként a versenyekhez, amire első alkalommal van példa. Emellett a magyar, a horvát és az osztrák légtérben is repülnek, ezáltal több lehetőségük van jó időjárási körülményeket keresni a repüléshez. A versenyek dél és egy óra között kezdődnek a muraszombati repülőtéren, a pilóták pedig délután 3 és 5 óra között térnek vissza a reptérre.

Az országos bajnokság utolsó versenynapja szombaton lesz, este következik a hivatalos eredményhirdetés a muraszombati reptéren, a bajnokság pedig hivatalosan vasárnap délelőtt fejeződik be.

Szabó Rudolf

 

 

MCSi Design