kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Sportmix

sport ij2821Cseh győzött Turjakon is - Cseh Gyula (jobbról a harmadik) ezúttal sem talált legyőzőre a 3D-s szlovén íjászkupa negyedik állomásan Turjakon. A Lendvai Íjászklub versenyzője vadászreflex kategóriában 397 körrel bizonyult a legjobbnak. Cseh két körrel előzte meg a lendvaiak régi vetélytársát, Kocman Marjant, aki visszatért a 3D-s szlovén kupába. A lendvaiaktól Horvat Kristijan ezúttal a 4. helyen végzett, hosszú íjjal Jožef Hozjan hatodik lett, a veteránoknál a vadászreflex íjjal versenyzők között Zvonko Štampar negyedik, Janko Leben pedig hatodik lett, csigás íjjal Bojan Štuhec a 2. helyen zárt. A Turjakon rendezett versenyen 101 íjász vett részt 29 szlovén és horvát klubból.

Sz.R.

 

Kebel Štefan – Pityu (1945–2021)

Szomorú hír rázta meg a lendvai kézilabdasport szerelmeseit, miszerint múlt héten Cserencsócon elhunyt az egykori lendvai kézilabdakapus, Kebel Štefan, vagy ahogy barátai ismerték, Pityu. Kebel az 1970-es években védte a lendvai TVD Partizan kézilabdacsapatának kapuját, illetve a cserencsóci TOKO játékosa is volt, aktív pályafutásának befejezése után pedig az utóbbi csapatnál dolgozott, akik a szlovén másodosztályban játszottak. Emlékét őrizni fogjuk.

F.h.m.

 

Újabb igazolások az Olimpijánál

A hosszúfalui Olimpija labdarúgói továbbra is gőzerővel készülnek a Muravidéki Liga új idényére. Hetente háromszor edzenek szép számban Zver Aleš vezetésével, a klub vezetősége pedig már több tehetséges fiatal játékost is leigazolt az elmúlt napokban. A Nafta 1903 csapatából többen is érkeztek: Pozsgai Lucian, Plej Jan és Horvath David. Pozsgai az utóbbi években a lendvaiak felnőtt csapatával edzett, és néhányszor lehetőséget is kapott a pályán a másodosztályban, valamint a szlovén kupában is, Plej és Horvath pedig a Nafta ifjúsági csapatából érkezett. Visszatért Car Kevin, aki legutóbb Tornisa játékosa volt, valamint Horvat Rajko is csatlakozott hozzájuk, aki Bagonyáról érkezett. Mindketten több éves tapasztalattal rendelkeznek a Muravidéki Ligában. Egy év osztrák légióskodás után Šoš Aleks is itthon folytatja pályafutását, valamint Šajt Tadej is a hosszúfaluiak játékosa lett, aki eddig a Hídvégnél és a Kapcánál is játszott.

A hosszúfaluiakat a szezon kezdetéig néhány barátságos mérkőzésen is láthatja a közönség. Múlt szombaton a Bistricához látogattak, akiket sikerült legyőzniük: Bistrica – Olimpija 2:4 (2:2). A találkozón a házigazdák kétszer is vezetést szereztek, ám végül az Olimpija örülhetett. Góljaikat Magyar Mihael, Vida Matej, Gönc Dario és Plej Jan szerezte. A hosszúfaluiak pénteken Odrijánc Község 5. Kupáján fognak szerepelni. 18:30-tól fognak játszani a házigazdák ellen, majd vasárnap a Palina – Tornisa párharc egyikével mérkőznek meg annak függvényében, hogy a harmadik helyért vagy az aranyéremért léphetnek pályára.

F.h.m., SoPe

 

Ivanec a 30. helyen végzett

A Szlovén Sakkszövetség és a Novo mesto-i Krka Sakk Klub a múlt héten közösen szervezte meg a 31. országos egyéni sakkversenyt. Az eseményen 46 sakkozó vett részt az ország minden tájáról, köztük egy lendvai is: Ivanec Dezider, aki a Rokada csapatának tagja. Ivanec végül a 30. helyen végzett három győzelemmel, két döntetlennel és négy vereséggel. A sakktorna a svájci rendszer szerint zajlott, vagyis minden fordulóban az előzőleg hasonló teljesítményt elért versenyzők kerülnek szembe egymással. A tornán a Rokada egy másik egykori versenyzője, Šolmajer Luka is részt vett, aki egy hellyel Ivanec előtt végzett.

F.h.m.

 

 

MCSi Design