kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Jubileumi focitorna Dobronakon

focitorna28211Július 10-én zajlott a 10. Dobronaki Focitorna. A jubiláló eseményt egy év szünet után idén ismét sikerült megrendeznie a Dobronaki Ifjak Szervezetének a falu futballpályáján. A focitornának nagy hagyománya van, ezt bizonyítja az is, hogy a koronavírus-járvány előtti időkben közel húsz csapat szokott rajta részt venni évről évre, ám a szervezők idén a járványhelyzet miatt korlátozni kényszerültek a nevezők számát, így nyolc csapatból állt a torna mezőnye, a szabad helyek pedig egy-két nap alatt be is teltek.

focitorna28212A tornán résztvevő focisták főleg a környező falvakból érkeztek, ám volt egy maribori egyetemista csapat is, a Šesti štuk. Utóbbiak egészen a döntőig meneteltek, ahol a Zlatarstvo Tkalec Beltinci győzte le őket büntetőpárbajban, így a belatinciak lettek a torna győztesei. Az elődöntőkben alulmaradt csapatok a harmadik helyért még pályára léptek.

focitorna28213

A Platojaši – Liter pa slatina párharcán az előbbiek voltak eredményesek, akik így a torna legfiatalabb csapataként a harmadik helyen végeztek. A focinézés mellett az érdeklődők röplabdázhattak is a füvön, illetve frizbizésre is volt lehetőség. A rendezvény szervezői elégedettek voltak a torna minden évben javuló minőségével, illetve a rendezvénnyel általában, amelynek az is célja, hogy a helyi fiatalok találkozhassanak egymással és együtt tölthessenek egy napot. A rendezvény kivitelezését a Lendvai Egyetemisták Klubja, a Dobronak Községi MÖNK, Dobronak Község és a Dobronaki Helyi Közösség, valamint a falu futballklubja támogatta.

SoPe

 

 

MCSi Design