kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Sportmix

sport naf siof27211Legyőzték a Siófokot - Július 3-án Nován lépett pályára a lendvai Nafta együttese a magyar másodosztályban szereplő Siófok ellen: Siófok – Nafta 1903 1:2 (1:2). A Nafta jobb volt, több helyzetet is kialakítottak az első játékrészben és hamar vezetést is szereztek. A 12. percben Vinko révén kerültek előnybe, majd néhány perccel később Haljeta növelte a különbséget, amelyen szépíteni tudtak a Balaton-partiak még a szünet előtt Kiss lövését követően.

sport naf siof27212A szünetben a mérkőzésnek otthont adó Léránt Lajos Sportcentrumban felavatták a pálya újonnan kialakított világítását, majd következett a második félidő. Ezen mindkét edző lehetőséget adott a többi játékosának is, a siófokiak pedig többet birtokolták a labdát, ám nem tudtak kiegyenlíteni, így az eredmény a meccs végéig változatlan maradt. A lendvaiak kezdőjében Cotman, Florjanc, Živko, Bolla, Čuček, Novinič, Korošec, Burai, Vinko, Haljeta és Rebernik kapott helyet. A következő Nafta-meccs hazai pályán lesz szerdán Nagykanizsa csapata ellen.

 

Győzelem az elsőligás ellen

Június utolsó napján játszotta második felkészülési mérkőzését a Nafta, és az első osztályú Aluminijt győzte le: Nafta 1903 – Aluminij 3:2 (2:0). Mindkét csapat kitett magáért, ám nem láthatta a nézőközönség a meccset, amelyen a lendvaiaktól nemrég az Aluminijhez távozó Bizjak is pályára lépett. A találkozó első gólját Vinko szerezte a 32. percben, majd alig hét perccel később gólpasszt is jegyzett, amikor Rebernik volt eredményes. Ezzel a félidei eredmény 2:0 lett. A fordulás után több csere is volt, az utolsó fél órában a vendégek a legjobb keretükkel álltak fel. A 84. percben egy ellentámadás révén Oštrek tovább tudta növelni a lendvaiak előnyét, ám a hajrában még két vendégtalálat is következett. A 87. és a 90. percben szerzett az Aluminij egy-egy gólt Flakus Bosilj és Kadrič révén, így a párharc vége 3:2 lett.

Hárman hosszabbítottak szerződést

A Nafta 1903 vezetősége igyekszik megerősíteni, illetve megtartani a már meglévő játékoskeretet az új bajnoki idény kezdete előtt. Ezen a sorsolás alapján a lendvaiak az első két meccsüket hazai pályán játsszák a Krško, majd a Roltek Dob ellen, a harmadik körben pedig a Drava csapatánál vendégeskednek majd. A kékek a napokban három focistájukkal tudtak szerződést hosszabbítani: Noviničcsal, Vinkóval és Rebernikkel, így Dončić a következő idényben is számíthat rájuk. A két „Nafta-gyermek”, Novinič és Vinko is egy évvel hosszabbított, így a szerződésük 2022. június 30-án jár le, Rebernik pedig még két évig maradna, vagyis 2023. június 30-áig.

 

Lendvai bronz Ljutomerben

A Lendvai Nyugdíjasok Egyesületének lövészcsapata Ljutomerben vett részt a már hagyományos nyugdíjas lövészversenyen. A küzdelmekben hat Mura menti nyugdíjasklub vett részt, csapatonként három indulóval. A lendvaiak a harmadik helyen végeztek 416 körrel a muraszombatiak és a házigazdák mögött, egyéniben pedig a legjobbjuk Duh Franc lett, aki a hetedik helyen végzett 149 körrel, Gyurkač Franc 10., Gyorkoš Franc pedig 13. lett.

 

Ivanec a középmezőnyben

A Szlovén Sakkszövetség és a Novo mesto-i Krka Sakk-klub közösen szervezi a 31. országos egyéni sakkversenyt. Az eseményen 46 sakkozó vesz részt az ország minden tájáról, köztük egy lendvai is. Ivanec Dezider a Rokada csapatának tagja, jelenleg négy fordulón van túl, a mérlege pedig egy győzelem, két döntetlen és egy vereség, így két ponttal jelenleg a 24. helyen áll. A torna július 10-éig tart és az úgynevezett svájci rendszer szerint zajlik, vagyis minden fordulóban az előzőleg hasonló teljesítményt elért versenyzők kerülnek szembe egymással. A tornán a Rokada egy másik egykori versenyzője, Šolmajer Luka is részt vesz, aki jelenleg a 28. helyen áll.

 

MCSi Design