kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Ingyenes nyári sportvakáció

Gibko2721A Gibko Sportegyesület irányítása alatt Lendván az iskolai szünidő első két hetében színes, sportfoglalkozásokkal teli időtöltési lehetőség nyílt közel 80, négy és tíz év közötti gyerek részére. Az aktív tevékenységek minden reggel az 1. Sz. KÁI sportpályáján kezdődtek, a további programok napról napra változtak: a Mladost Tollaslabdaklub vezető edzői és élsportolói bemutatója során megismerkedtek a tollaslabda alapjaival, a lendvai Thermal Resort szabadtéri medencéjében fergeteges csúszdázással, pancsolással és úszással töltötték a délelőttjüket, a Lendvai Judo Klub vezetője cselgáncsos gyakorlatsorozatot mutatott be, amelyet a kis sportolók ki is próbálhattak.

Mindezek mellett a gyalogtúra sem maradhatott el, a táborozók fölsétáltak a Vinarium toronyig és megmászták a torony csúcsára vezető 240 lépcsőt is.

Az ebéd utáni programok a lendvai Judo Klub edzőtermében folytatódtak, ahol a vastag tornaszőnyeggel bevont óriási teremben a játékos futkározás mellett csendesebb foglalkozásra (rajzolás, alkotás, meséskönyvek lapozgatása) is lehetőség adódott.  

 

 

– Ismét bebizonyosodott, hogy óriási igény van a táborra, nem csak a gyerekek, hanem a dolgozó szülők szempontjából is. Fontos, hogy a gyerekek így hasznosan töltik a szünetet. Kimozdulnak a szobából, barátságokat kötnek, játszanak a szabadban és nem utolsó sorban, szakemberek foglalkoznak velük – mondták el Gyurkač Renata és Horvat Tjaša, a tábor szervezői a Gibkótól.

A tábor, amelynek célja a mozgás a friss levegőn, valamint a társas foglalkozások biztosítása, a „Gibko kilométereket gyűjt” című tavaszi akció nyomán valósul meg.

 

 

MCSi Design