kele
perec1
garas1
65. évfolyam
24. szám
Megjelenés:
2021. 06. 17.
kiscimn2421
 

Sportmix

sport maldost2321Lendvai versenyzők az osztrák nyílt bajnokságon: A lendvai Mladost ifjú tollaslabdázói közül Bedič Nika és Koša Iva a szlovén serdülő keret tagjaként szerepelt a háromnapos nyílt osztrák junior bajnokságon Dornbirnban. Bedič, aki az európai ranglista 26. helyét foglalja el, egyéniben a második fordulóban a német Hübsch ellen szenvedett vereséget kiélezett háromszettes mérkőzésen, míg Koša az első fordulóban cseh ellenfelétől kapott ki két játszmában. Vegyes párosban is érdekelt volt a két lendvai. Bedič Podgoršek Žiga oldalán az első körben búcsúzott, Koša, aki a két évvel idősebbekkel vette fel a harcot, Jelen Tadejjel az első fordulóban maradt alul.

A serdülők mellett az U15-ös mezőny is versenybe szállt, mégpedig a 8. Victor Hofsteig emléktornán, amelyen a lendvai klubot Horvat Tija és Pešehonov Nikita képviselte. Egyéni számban utóbbi a selejtezőkből nem jutott tovább, míg Horvat magabiztosan, két győzelemmel harcolta ki a főtáblára jutást, ahol viszont az első körben szoros küzdelemben maradt alul a belga Van Wonterghemmel szemben.

A lendvai duó vegyesben egy kört játszott. Pešehonov fiú párosban Cerar Maticcal a legjobb 16 között végzett. A Horvat Tija – Alič Tinkara duót a második körben a később a döntőt is megnyerő német Rusli/Bonnemann páros állította meg.

– Sok induló, látványos mérkőzések és jó hangulat jellemezte a 14 ország ifjú tollaslabdázóival megszervezett osztrák nemzetközi eseményt. A szereplés mellet fontos volt a szlovén válogatottban szereplő Mladost tollaslabdázói számára, hogy megismerjék, milyen légkör uralkodik a nemzetközi versenyeken, megtanuljanak alkalmazkodni, hozzászokni. Megismerik, milyen érzés a válogatott színeiben küzdeni. Fejlődik a tudásuk, hiszen több tollaslabda-kultúrából érkező sporttárssal találkozhatnak. Azt hiszem, ez mind rendkívül fontos szempont – mondta érdeklődésünkre Pešehonov Denis, a Mladost edzője. Az osztrák erőpróba volt a szeptemberi U17-es Európa-bajnokságra készülő Bedič Nika első versenye a sérülése után.

Gönc Edit

 

Edzői szeminárium 120 résztvevővel

A Muraszombati Labdarúgóedzők Egyesülete június elején a Bakovci Sportparkban megtartott szemináriumán a muraszombatiak mellett a Lendva Körzeti Labdarúgóedzők Egyesületének tagjai is részt vettek. A tanfolyamon, amelyet a lendvai Rob Damir vezetett, így összesen 120 edző jelent meg. A szemináriumon a Mura U13-as focistái, valamint a muraszombati körzethez tartozó más csapatok fiatalabb játékosai mutattak be egy edzést, melynek témája az emberelőnyben folytatott játék volt. A következő szemináriumot a lendvai körzetben szervezik meg július végén.

F.h.m.

 

A lendvai sakkozók a mezőny közepén

A Szlovén Sakkszövetség országos első osztályának küzdelmeiben idén 17 csapat vesz részt, melyek között ott van a lendvai Rokada Sakkegyesület női párosa is Marič Marta és Ivanec Sava személyében. Ők jelenleg a 8. helyen állnak nyolc megszerzett ponttal, hiszen legyőzték eddig a Žalec, a Piran,a  Slovenj Gradec, valamint a Poljčane csapatát is. Az említetteken kívül még a Komenda, a Vrhnika, valamint az Ig ellen játszottak, utóbbi vezeti jelenleg a bajnoki tabellát.

F.h.m.

 

 

Két fronton is versenyeznek a COAL lányai

Az országos kupaverseny mellett az úgynevezett Barátság Kupáért folyó torna is már javában zajlik a Szlovén Lövészszövetség szervezésében. Az ifjúsági tornán a petesházi COAL Céllövészeti Klub is érdekelt. A Barátság Kupa második fordulójában két fiatal versenyzőjük, Galambos Gréta és Koren Benita is szerepelt légpuska számban. Előbbi 170 körrel 10., míg utóbbi 108 körrel 23. lett a mezőnyben. Ezzel az összesített tabellán Galambos a 10. helyen áll, míg az újonc Koren 25.

F.h.m.

 

Gálameccsre hívták a Naftát

A Nafta 1903 elfogadta a ŠNK Gornja Radgona meghívását a klubjuk megalapításának 75. évfordulója alkalmából szervezett mérkőzésre, így a lendvaiak június 26-án délután egy barátságos meccsel fejezik ki tiszteletüket Radgonán. A sportágban végzett háromnegyed évszázados munkájukért a Szlovén Labdarúgószövetség elnöke, Mijatović Radenko nemrég ezüstplakettet adott át a Radgona vezetőségének. Megemlítendő, hogy a Nafta többször is találkozott már a múltban az említett ellenféllel mind barátságos, mind tétmérkőzéseken. A Radgona jelenleg a Muraszombati KLSZ első ligájában szerepel, amelyet annak őszi berekesztéséig vezetett is. A barátságos találkozón valószínűleg lehetőséget fognak kapni az új lendvai játékos-szerzemények is.

F.h.m.

 

Dzsúdós övvizsgák

A Celje melletti Lopata adott otthont a szlovén dzsúdósok övvizsgáinak, amelyen a Lendvai Judo Klubból két versenyző vett részt. 1. Dan judomester fokozatot érdemelt Jaklin Samo, Žerdin Luka pedig 1. Kyu övvizsgát tett, amivel mestervizsgára jelölte magát. A Dan mestervizsgáknál formagyakorlatokat, katákat kellett bemutatniuk a vizsgázóknak, amiket a bizottság értékelt, míg az övvizsgára nevezők az állás- és földharctechnikai tudásukról adtak számot. A múlt vasárnap Ljubljanában szervezett szakmai továbbképzésen vett részt és sikeresen vizsgázott Gabor Robert klubelnök, aki dzsúdószakedzői képesítést szerzett és ezentúl a 160 gyerekkel dolgozó Lendvai Judo Klub edzőinek munkáját segíti.

Gönc Edit

 

 

MCSi Design