kele
perec1
garas1
65. évfolyam
25. szám
Megjelenés:
2021. 06. 24.
kiscim2521
 

Gyümölcsösből teniszpálya Felsőlakosban

tenisz2221Közel 35 évvel ezelőtt, Andre Agassi és John McEndoe teniszezők idején egy felsőlakosi apa és fia, lelkes teniszrajongók eldöntötték, hogy kivágják a ház melletti gyümölcsöst és teniszpályát építenek helyette. Az akkor még általános iskolás Hac Boštjannak eszébe sem jutott, hogy a családi „játszótér” valamikor majd egy sikeres teniszklub létrehozásához vezet.  

– A teniszpályát szinte sajátkezűleg építettük, apám nagyon sokat dolgozott rajta. Menetközben kiderült, hogy a nehéz fizikai munka a legkevesebb az álmaink megvalósításánál, a gondok ugyanis a pálya „törvényesítésénél” léptek fel. Akkoriban nem volt mindennapos dolog teniszpályát építeni magánterületen, ezért a közigazgatási egységnél sem tudtak mit kezdeni vele. Néhány évünkbe telt, mire a dolgok rendeződtek – meséli a Felsőlakosból származó Hac Boštjan a kezdetekről. Salakos teniszpálya mellett döntöttek, hiszen a füves pályát sokkal nehezebb fenntartani, a műanyag teniszpályák pedig nagyobb sérülési veszélyt jelentenek a teniszezőknek. Néhány évig a pályát sokszor használták, Boštjan a két lánytestvérével és az unokatestvéreivel napi szinten, több órán keresztül ütötte a labdát.

 

 

– Sajnos utána néhány évre elhanyagoltuk a pályát és a játékot is, hiszen elköltöztünk hazulról, a szüleink egyedül maradtak. Néhány évvel ezelőtt egy baráti összejövetel kapcsán felmerült az ötlet egy teniszklub létrehozásáról. Így 2019. április 18-án klubot alapítottunk, amelynek jelenleg 62 tagja van – mondta Hac Boštjan, aki a Return Teniszklub elnöki posztját tölti be. Az utóbbi két évben sokat fejlődött a klub, nagy is az érdeklődés iránta – Lendva környéke ugyanis nem rendelkezik teniszpályákkal –, egy teniszliga is létrejött, amelyben a tagok harmada vesz részt.

Hac Boštjan, aki több évig a turizmusban dolgozott, tele van ötletekkel és elsősorban a gyerekekkel való foglalkozást látja fontosnak.

 

 

MCSi Design