kele
perec1
garas1
65. évfolyam
25. szám
Megjelenés:
2021. 06. 24.
kiscim2521
 

U13-as tollaslabdabajnokság: három cím Lendvára     

sport tollas2021Mozgalmas időszakot él a szlovén tollaslabda-utánpótlás, hiszen a járványhelyzet miatt a szövetség részéről tavaly lefújt korosztályos bajnokságokat is idén pótolják. Az U11-es és U17-es összecsapások után a múlt hétvégén Ljubljanában az U13-as korosztály mérte fel tudását. és a lendvai Mladost versenyzői három első helyet szereztek.

Medvode után múlt szombaton a Ljubljanában rendezett U13-as viadalon szereplők igyekeztek megmutatni tudásuk legjavát, melyen a lendvai Mladost ismét remekelt. A lányoknál Horvat Tija egyéniben nem talált legyőzőre. A címszerzéshez vezető párharcokról és a felkészülésről így vallott: – Az U 13-as országos bajnokságra sokat készültem és nagyon vártam, hiszen sokáig zárva voltak a csarnokok, nem rendeztek versenyeket. Ebben az időszakban a klubtréningek mellett édesapám felügyelete és segítsége mellett önállóan edzettem. A verseny előtti héten viszont lesérültem, és úgy tűnt, hogy nem vehetek részt a viadalon, de masszázzsal sikerült rendbe hozni a sérülést. A versenyen az elődöntő után a döntőt is behúztam, kiélezett kétjátszmás küzdelem volt. A címszerzésnek nagyon örülök.”

 

 

Tija vegyes párosban klubtársával, Pešehonov Nikitával is az első helynek örülhetett. A döntőben háromjátszmás meccset vívtak, s a lendvai duó jobban bírta erővel és idegekkel. Pešehonov párosban is a dobogó legfelső fokára léphetett. Ebben a számban inkább az elődöntő hozott változatos, szoros játékot, három szett kellett a továbbjutáshoz, míg a döntőben simán ment. Egyesben ezüstérmes lett Nikita, Cerar előzte csak meg. Tija és Nikita két hét múlva az U15-ös országoson is pályára lép, s ebben a korcsoportban már erősebb a mezőny. „Nagyon nehéz dolgunk lesz. A legfontosabb, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból” – mondta Pešehonov Nikita. A lendvai Mladost színeit védi Koša Iva is, akivel mindenképp számolni kell.

 

Gönc Edit

 

 

MCSi Design