kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Nagyot küzdött a Nafta, mégis kiesett

nafoli1821A lendvai Nafta 1903 április 28-án fogadta a ljubljanai Olimpiját az Union Szlovén Kupa negyeddöntőjében. A házigazdák hosszú ideig állták a sarat a szlovén első osztály tabellájának vezetőjével szemben, ám a hosszabbítást követően a vendégek örülhettek: 0:1 lett a végeredmény, és az Olimpija jutott a kupa elődöntőjébe.

A lendvaiak keretéből csupán a sérült Novinič hiányzott, míg a fővárosiak több alapember nélkül kezdték a találkozót. Már a meccs elején látszott, hogy az Olimpija győzni jött Lendvára, hiszen több távoli próbálkozást követően a 12. percben Šme fejelt Raduha kapujára. Két perccel később hasonló szituáció alakult ki a másik oldalon is, ám Bolla fejese pontatlan volt, majd Oštrek is irányt tévesztett. Az első játékrész végéig még több vendéghelyzetet is láthattunk Kurež, Baskera és Ostrc révén. A fordulás után az Olimpija edzője pályára küldte Vambergart, Ivanovićot, Petrovićot és Bakičot is, és hamarosan a saját térfelére kényszerítették a Naftát, akik csak egy-egy kontra erejéig tudtak veszélyesek lenni. A 67. percben gólt szerzett az Olimpija, ám azt kezezés miatt érvénytelenítették. A lendvaiak legnagyobb helyzete a 86. percben volt, amikor Haljeta rosszul találta el a labdát, és az az ellenfél kapusának kezében landolt. A 93. percben kiállították Bosićot, így a gól nélküli rendes játékidő után a fővárosiaknak a harminc perces hosszabbítást emberhátrányban kellett lejátszaniuk.

 

nafoli18211

 

A hosszabbításban a házigazdák is erélyesebben léptek fel, több helyzetet is kidolgoztak, ám hiába: a 111. percben a lesvonalról induló Vombergar fejesével az Olimpija bevette a Nafta kapuját. A hajrában a házigazdák kiegyenlítettek, ám a góljukat les miatt érvénytelenítette a játékvezető. Ezzel 0:1 lett a végeredmény, és az Olimpija jutott a kupa elődöntőjébe. Dončić edző a párharc utáni sajtótájékoztatón elégedetten nyilatkozott a mutatott játékról, sajnálva a kihagyott hazai helyzeteket. Stanković, az Olimpija edzője pedig megjegyezte, hogy egy szívós ellenfél ellen sikerült részben tartalékos csapatának továbbjutni.

 

Drk gólja döntött

Nafta 1903 – Krka 1:0 (1:0)

A mérkőzés helyszíne: Lendvai Sportpark

A nézők száma: 0

Játékvezetők: Halilović Denis, Mijatović Veljko, Flajšman Jernej

Szövetségi ellenőr: Norčič Sašo

Nafta 1903: Raduha, Pirtovšek R., Bolla, Bizjak, Drk (Vinko 84.), Szabó (Oštrek 59.), Živko, Rebernik, Pirtovšek T., Meshack (Haljeta 59.), Židan; edző: Dončić Dejan

Krka: Pintol, Bedek, Dušak, Brekalo M., Vrandečič, Marcius (Jašaragič 62.), Huč (Pantelić 62.), Kambič, Doumbia (Hrka 84.), Parris (Brekalo I. 76.), Tičić; edző: Zeljković Zoran

Gólszerző: Drk (20.)

Sárga lap: Židan, Pirtovšek T.; Doumbia, Parris, Jašaragič, Kambič

Piros lap: Židan

Május elsején találkozott Lendván a Nafta és a Krka együttese a másodosztály 17. fordulójában. Dončić, a házigazdák trénere a kipihentebb Bizjak–Drk–Rebernik triót küldte pályára az Oštrek–Haljeta–Vinko hármas helyett, ami be is vált. A 20. percben megszületett a mérkőzés egyetlen találata, amelyet Drk jegyzett a tizenhatos széléről, miután labdája a kapu jobb sarkában landolt. A félidő végén Meshack még eltalálta a kapufát.

A fordulás után egy perccel Szabó is próbára tette a Krka kapusát, de Pintol védte a lövést. A meccs hátralevő részében a vendégek is többet támadtak, ám akcióik elakadtak a jól szervezett hazai védelemben. A 85. percben voltak a legközelebb az egyenlítő találathoz, ám Brekalo M., valamint Hrka lövése is elkerülte Raduha kapuját. A 89. percben Židan megkapta második sárga lapját, így idő előtt el kellett hagynia a pályát. A lefújás előtt a vendégek még egyszer a kapufát is eltalálták. A Nafta így győzni tudott, a következő fordulóban pedig a Dob csapatához látogatnak.

 

 

MCSi Design