kele
perec1
garas1
65. évfolyam
41. szám
Megjelenés:
2021. 10. 14.
kiscim4121
 

Sportmix

sport stadion18211Az UEFA elégedett a lendvai gyeppel - Nemrég az Európai Labdarúgószövetség (UEFA) sportlétesítményekért felelős bizottsága a Nafta 1903 vezetőségével folytatott megbeszélést.

Az online találkozó tárgya a Lendvai Sportpark állapotának felmérése volt. Lendva Község részéről Drvarič Marjan, a klubból Kranjc Sašo, míg a Szlovén Labdarúgószövetség (NZS) részéről Jošt Dane, az infrastruktúráért felelős részleg vezetője vett részt a találkozón, amely pozitívnak bizonyult. Az UEFA elkérte a sportlétesítmény teljes fénykép- és videó anyagát, így megszemlélték a gyepet, az ülőhelyeket, valamint a különböző helyiségeket, továbbá az objektum biztonsági feltételeit is, majd májusban még a fényviszonyok lemérésére kerül sor. A Lendvai Sportpark eddig is második kategóriás stadionnak számított, és a vizsgálat során kiderült, hogy a község birtokában levő objektum továbbra is tartja ezt a szintet.

 

sport stadion18212

 

F.h.m.

 

Pont nélkül Velenjéből

Vasárnap folytatódott a szlovén ifjúsági másodosztály, amelyben a Nafta U17-es és az U19-es labdarúgócsapata is szerepel. A fiatalok Velenjébe látogattak, ahonnan két vereséggel tértek haza. Az U17 3:1-es vereséget szenvedett a Rudartól, egyedüli góljukat Zamuda Niko szerezte, míg az U19 5:1-re kapott ki, ahol a lendvaiak becsületgólját Šimunković Bruno lőtte. A következő, 10. fordulóban Krško csapatát fogadják hazai környezetben.

F.h.m.

 

Ismét simán győzött a Jezero

Május második napján zajlott az országos sportlövő 1 B liga negyedik fordulója, amelyen a dobronaki Jezero ismét fölényes győzelmet aratott: Jezero – Mrož Velenje 6:0. A Jezero ismét a muraszombati lőtéren fogadták ellenfelüket az elektronikus céltáblák hiánya miatt. A versenyen mindhárom dobronaki fölényes győzelmet aratott ellenfeleivel szemben, így a fiatal testvérpár, Bakan Urisk Lena és Lara, valamint a már rutinos Kološa Franc is kivette a részét a diadalból, amelyen összesítésben több mint 60 körrel voltak eredményesebbek a velenjeieknél.

SoPe

 

 

MCSi Design