kele
perec1
garas1
65. évfolyam
16. szám
Megjelenés:
2021. 04. 22.
kiscim1621
 

Sportmix

sport nafta12251Union Kupa: a Nafta a negyeddöntőbe jutott

Március 17-én a Nafta labdarúgócsapata a Fužinart fogadta az Union Szlovén Kupa nyolcaddöntőjében, s a mérkőzés végén a lendvaiak örülhettek: Nafta 1903 – Fužinar Vzajemci 3:2 (2:2). A házigazdáknak több játékosukat is nélkülözniük kellett, mégis kétgólos hátrányból tudtak fordítani.

A Fužinar már a 4. percben betalált Koritnik révén, a 24. percben pedig már 0:2 volt az állás Potokar cselezést követő lövése után. Kilenc perccel később Bizjak hozta vissza a Nafta reményeit, aki Meshack gólpassza révén lőtte ki a bal hosszút, két perccel ezután pedig Oštrek egyenlített ki egy gyönyörű csavarással. A félidei eredmény ezzel döntetlen lett. A második játékrészt jobban kezdték a lendvaiak, és az ellenfél kapusának rossz ütemű kimozdulását követően Szabó megfordította a találkozó állását a 65. percben. Az utolsó fél órában a Fužinar többször is megkísérelte bevenni Raduha kapuját, ám a hálóőr a helyén volt, így a Nafta 3:2-es eredménnyel továbbjutott a negyeddöntőbe. A múlt pénteki sorsolás az Olimpija Ljubljana csapatával hozta össze a Naftát, így a hét lehetséges ellenfél közül talán a legerősebb vetélytárssal kell megküzdeniük. A mérkőzés Lendván lesz április 14-én.

F.h.m.

Pontszerzés Kranjban: Triglav – Nafta 1903 1:1 (0:0)

A mérkőzés helyszíne: Športni center Kranj

A nézők száma: 0

Játékvezetők: Kondič Boži, Mikača Goran, Frece Tine

Szövetségi ellenőr: Setnikar Gojko

Triglav: Vodišek, Brkić, Šalja, Čeh (Udovič 78.), Jakupović (Skok Jekovec 78.), Hasanaj (Ahmetaj 54.), Vuković, Kopač (Livančić 63.), Kumer, Ivetić, Zlatkov (Bojić 78.); edző: Miklič Boštjan

Nafta 1903: Raduha, Pirtovšek R., Haljeta, Oštrek, Drk, Körmendi, Szabó, Pirtovšek T., Židan, Bizjak, Vinko (Meshack 59.); edző: Dončić Dejan

Gólszerző: Ahmetaj (54.), Meshack (60.)

Sárga lap: Brkič, Čeh, Vukovič, Kumer; Židan, Bizjak, Drk

Piros lap:

A múlt hétvégén folytatódott a szlovén másodosztályú focibajnokság, ám a nézők továbbra sem szurkolhatnak a lelátókon. A Nafta 1903 vasárnap Kranjba utazott, ahonnan egy ponttal tértek haza, Dončić edző pedig a sérültek mellett nem számíthatott Bollára sem eltiltás miatt. A mérkőzés első felében egyik csapat sem tudott gólt szerezni, a másodikban is csupán egyet-egyet. Előbb Ahmetaj lőtt gólt az 54. percben kicsivel az után, hogy a kispadról a pályára lépett, ezzel vezetést szerezve a Triglavnak. Öt perccel később a lendvaiak is cseréltek, Meshack állt be Vinko helyére, majd a következő percben ki is egyenlített. Az állás a mérkőzés végéig változatlan maradt. A Nafta a 13. fordulót követően a tabella hatodik helyén áll, ám egy meccsel kevesebbet játszott. Ezt szerdán fogják pótolni, ellenfelük pedig a velenjei Rudar lesz, akik március 24-én látogatnak Lendvára.

F.h.m.

 

Vereség hazai pályán

A Muránia röplabdázói zsinórban másodszor szenvedtek vereséget a bajnokságban, ezúttal a Prevalje ellen: Muránia – Prevalje 0:3. A vendégcsapat mindhárom szettben jobb volt és megérdemelten győzött Lendván. Ezzel a Muránia a bajnoki tabella 10. helyén áll, a következő fordulóban pedig az NKBM Maribor együttesénél fognak vendégeskedni.

F.h.m.

 

 

MCSi Design