kele
perec1
garas1
65. évfolyam
9. szám
Megjelenés:
2021. 03. 04.
kiscim0921
 

Ismét edzenek a lendvai tollaslabdázók

sport tollas07212Az aktuális kormányrendelet szerint egyelőre február 15-e és február 19-e között ismét engedélyezik az edzéseket a közvetlen kapcsolat nélküli sportágakban. A Lendvai Mladost Tollaslabdaklubban jó egy év után kezdhették el ismét a rendszeres edzéseket.

sport tollas07211A klub edzője, Peshehonov Denis örömmel fogadta az enyhítéseket, s rögtön egy közös regionális felkészülési edzéshetet is tartott több szlovén klubbal, amelyre a Lendvai Kétnyelvű Középiskolában került sor. Ezen a felkészülésen Peshehonov szerint elég a heti negatív koronavírusteszt, így volt ez a felnőtt országos bajnokságon Medvodén is.

A Mladostnál hétfőtől komoly terv szerint vették fel a munkát. Naponta egyszer edzenek, emellett lehetőség szerint még egy plusz egyéni tréning is megvalósul. Az edző szerint az a lényeg, hogy tornateremben, tollaslabdapályán, labdával és ütővel tudnak gyakorolni. A klub játékosaira sok verseny várnak és az utánpótlás-válogatottak keretén belül a felkészülések is esedékesek. A regionális edzéshetet követően az ifjúsági válogatott tagjaira is várnak a közös felkészülések, amelyeken a Mladost két tagja, Hac Györkös Anel és Bedič Nika vesz majd részt.

Most, hogy a kormány enyhített a korlátozásokon, az országos tollaslabdaszövetség várhatóan rövidesen megrendezi majd a tavalyi évre vonatkozó országos utánpótlás-bajnokságokat is, amelyekre már szintén elkezdték a felkészülést. Egyben készülnek az U17-es serdülő Európa-bajnokságra is, amelynek Podčetrtek ad majd otthont augusztus végén. Ezen várhatóan indul majd Bedič Nika és Koša Iva is.

 

Magyar Sabina bronzérmet szerzett párosban

Február 6-án és 7-én rendezték meg Medvodén a 64. felnőtt országos tollaslabda-bajnokságot. A szigorú előírások és feltételek (negatív koronavírusteszt) mellett rendezett tornán 98 tollaslabdázó indult, köztük a Lendvai BK Mladost öt tagja. Közülük Magyar Sabina bronzérmet szerzett női párosban Jerca Bajuk, a Mirna klub játékosának oldalán. A többi lendvai aspiráns, Bedič Nika, Hac Györkös Anel, Koša Iva és Doler Žiga viszont Peshehonov Denis edző szerint nem tudott rendesen felkészülni a bajnokságra, hiszen nem tudtak edzeni. Rendes felkészülés hiányában így a versenyen inkább csak a részvétel volt a fontos.

 

Szabó Rudolf

 

 

 

MCSi Design