kele
perec1
garas1
65. évfolyam
9. szám
Megjelenés:
2021. 03. 04.
kiscim0921
 

Elkezdte a felkészülést a női bajnok

sport noifoci0521Két hét közös edzésen van már túl a szlovén női labdarúgóbajnok, a ŽNK Pomurje Beltinci csapata, amely műfüves pályán hangol a tavaszi folytatásra. Bauer Sandi vezetőedző szerint a lányok elég jó állapotban tértek vissza, úgy tűnik, az egyéni gyakorlás, amelyet egy külön program alapján végeztek el, jó eredményeket hozott.

Az edzésprogram nyolc hétig, tehát a bajnokság tavaszi folytatásáig tart. Ez idő alatt lassan javítják a kondíciót. Tavaszig 12 felkészülési mérkőzést is szeretnének játszani, többek között férfi utánpótláscsapatok ellen is. Az első felkészülési mérkőzést múlt szombaton játszották idegenben a Sturm Graz ellen, a háromszor 45 percig tartó mérkőzésen 6:4-re nyertek. A Sturm ellen két újonc is játszott: Eferl Anja szlovén U17-es válogatott játékos, valamint a tapasztalt középpályás, Kos Lucija. A klubtól télen senki sem távozott, a keret 22 játékosból áll; Bauer tavasszal 17–18 játékosra számíthat, akik az első csapatban tudnak játszani, de mellettük van még 4–5 serdülő is a keretben, akik várják a játéklehetőséget.

A Belatinc célja idén is a bajnoki cím és a Bajnokok Ligájában való szereplés. Utóbbit a 2021/22-es idénytől új formában bonyolítják le, hiszen csoportküzdelmek lesznek. Bauer szerint az őszi szereplés mindenképpen megmutatta, melyik területeken kell még dolgozniuk. A teljes felkészülési program ezért a Bajnokok Ligája nyáron esedékes selejtezőjére van kiélezve. Az új forma megadná a lehetőséget, hogy ősszel hat BL-csoportmérkőzést játsszanak, hármat otthon, hármat pedig idegenben. Először még két kisebb tornán kell helytállnia a csapatnak, s az edző reméli, hogy sikerül a sorsolásnál az első kalapba kerülniük, hogy könnyebb ellenfeleket kapjanak a selejtezőkben. A főtáblára jutás, hasonlóan, mint tavaly, nemcsak a klub számára, de az egész szlovén női foci számára óriási siker lenne. Az edző emlékeztetett, hogy a 32 csapat közül nekik volt messze a legalacsonyabb költségvetésük. Bár még mindig fáj a dánok elleni vereség, de most már legalább tudják, hol vannak még hiányosságaik. Bauer reméli, hogy ezt sok edzéssel és az új játékosokkal ki tudják majd küszöbölni.

 

Szabó Rudolf

MCSi Design