kele
perec1
garas1
65. évfolyam
9. szám
Megjelenés:
2021. 03. 04.
kiscim0921
 

Sportmix - hírek röviden

nafta04211Vereség Ausztriában: Múlt pénteken játszotta a Nafta 1903 labdarúgócsapata az idei második felkészülési meccsét. Ellenfelük az osztrák másodosztályban szereplő Kapfenberg volt, akiktől kikaptak: KSV 1919 – Nafta 1903 4:1 (1:1). A lendvaiak Bizjak révén már az első percben gólt szerezhettek volna, ám a házigazdák kerültek előnybe a 32. percben. A gólt követő középkezdés után a Nafta azonnal egyenlíteni tudott Haljetának köszönhetően, és így a két csapat döntetlennel vonult a szünetre.

nafta04212

A második félidőben aztán Dončić edző lehetőséget adott az összes kiutazott játékosnak, hogy bizonyítson. 13 perc alatt három védelmi hiba következtében a 46., az 57. és az 59. percben is gólt szerzett az osztrák csapat, így hatalmas előnyre tettek szert a maradék fél órára. A lendvaiak büntetőt is rúghattak, miután Vinkót feldöntötték a tizenhatoson belül, ám azt Bizjak elrontotta. A mérkőzés ezzel 4:1-es végeredménnyel ért véget, a házigazdáknál Mikič, Mandler, valamint Amoah (utóbbi kétszer) voltak eredményesek. A Naftánál pályára léptek: Raduha, Novinič, Bizjak, Pirtovšek R., Rebernik, Meshack, Haljeta, Oštrek, Szabó, Židan, Živko, Kisovec, Vinko, Pozsgai, Magdič, Bolla, Drk, Körmendi. A kékek a következő barátságos meccsüket a ZTE ellen játsszák január 27-én.

F.h.m.

 

Döntöttek a csapatok a folytatásról

A lendvai Községközi Labdarúgó Szövetség a napokban bejelentette, hogy a futballcsapatokkal közös megegyezésre jutottak a bajnoki szezon folytatásának módjáról. Szinte teljes egyetértésben úgy döntöttek, hogy előbb lejátsszák a maradék őszi találkozókat, majd két házra osztják a tabellát, és így a két csoport hat-hat csapata öt körben mérkőzik meg egymással. A bajnokság a tervek szerint március végén folytatódna, természetesen akkor, ha azt a járványhelyzet engedi. A szövetség és a csapatok is egyetértenek abban, hogy nézők nélkül az amatőr ligának semmi értelme sincs.

F.h.m.

 

Győzelem a vajdaságiak, vereség az oroszok ellen

A Mura csapata jelenleg a törökországi Belekben tartja edzőtáborát, ahol múlt pénteken az újvidéki FK Vojvodinával játszották első barátságos mérkőzésüket: Mura – Vojvodina 5:1 (2:1). A muraszombati gárda az egész meccsen jobbnak bizonyult és simán felülkerekedett ellenfelén, góljaikat pedig Bobičanec (10.), Maruško (33.), Klepač (46.), Đurak (66.), valamint Maroša (88.) szerezte, míg az egyetlen szerb találatot Bralić (30.) lőtte. Kedden is volt egy edzőmeccsük, mégpedig az orosz Rotor Volgograd ellen, amit elveszítettek: Mura – R. Volgograd 1:2 (1:0). Ezen a Murának sikerült vezetést szereznie az első félidőben Maroša fejesgólja révén, ám a fordulás után az orosz csapat fordítani tudott Bajrijev (66.) fejesével, valamint Zsigulov (70.) tizenegyesével.

F.h.m., SoPe

 

 

MCSi Design