kele
perec1
garas1
62. évfolyam
49. szám
Lendva 
2018. 12. 06.
kiscim4918
 

Horváth Ferenc MMÖNK-elnök a Népújság 2017. augusztus 24-i számában a „Szent István útján járva” című írásában (61. évfolyam, 34. szám, 3. oldal) az MNMI adóssága kapcsán megjegyezte, hogy gyakorlatilag jelentősebb programok elmaradása nélkül sikerült közel 40.000 EUR-t megtakarítani. Arról azonban mélyen hallgat Horváth Ferenc, hogy az MNMI lényegében megszüntette a könyvkiadást, amely a korábbi években kb. 25.000 eurós tételt jelentett az MNMI költségvetésében. Vagyis az MMÖNK elnöke számára a könyvkiadás nem jelent „jelentősebb kulturális programot”, ami jól mutatja Horváth Ferenc viszonyát az értéket teremtő kultúrához.   

Bővebben...

2018. január 1-jén Torontóban a Teremtő visszavette egy kapcai születésű jó magyar ember lelkét. Élete, mint minden távozóé, példa lehet az értelmes maradóknak. Köszönöm a Mindenhatónak, hogy az utóbbi 15–20 évben itt az Óhazában az egyik legjobb atyai barátja lehettem Feri bácsinak. Megerősített abban a meggyőződésemben, hogy az életnek akkor van igazán értelme, akkor teljes, ha a következő három alapértékre épül: ISTEN, HAZA, CSALÁD.

Bővebben...

Az MNTI, illetve a Népújság szerkesztőségi politikáján belül mindig is támogatta olvasói, illetve a civilszféra kezdeményezéseit, megnyilvánulásait és teret adott a nem megrendelt írásoknak, olvasói leveleknek. A jövőben is ezt az elvet követjük és várjuk a kedves olvasók leveleit.
A fenti levélre a válaszadás lehetőségét még biztosítjuk, a szerkesztőség azonban a kialakult tendencia miatt úgy döntött, hogy erre vonatkozó jogát érvényesítve a politikai szervekbe megválasztott képviselők nem megrendelt, politikai témakörökben írt írásait olyan témákban, melyek megvitatására más fórumok állnak a politikusok rendelkezésére (sajtótájékoztatók, tanácsülések stb.), a jövőben nem teszi közzé.
A sajtótörvény 26. szakasza értelmében természetesen továbbra is helyt adunk a hibaigazításoknak és pontosításoknak.
Király M. Jutka, a Népújság felelős szerkesztője
Tomka Tibor, az MNTI igazgatója
MCSi Design