kele
perec1
garas1
64. évfolyam
47. szám
Megjelenés:
2020. 11. 26.
kiscim4720
 

A főkonzulátus segítségére volt szükség

konyv45201Az 1. Sz. Lendvai Kétnyelvű Általános Iskola (KÁI) 700 ezer forint értékben nyert támogatást könyvvásárlásra a Bethlen Gábor Alap pályázatán. A vírus okozta nehezítő körülmények miatt Magyarország Lendvai Főkonzulátusa segített áthozni a küldeményt az anyaországból.

konyv45202Az 1. Sz. Lendvai KÁI képviseletében Sabo Tatjana igazgató, illetve Zágorec-Csuka Judit könyvtáros vette át a több doboznyi könyvet,

amelyeket Máthé László Eduárd, Magyarország lendvai főkonzulja adott át. Zágorec-Csuka Judit elmondta, a vezetése alatt a magyartanárok munkacsoportja válogatta ki az összesen 412 könyvet, amelyek új szerzeményként a lendvai általános iskolába kerültek. A beszerzett kötetek a tematikát tekintve leginkább gyermek- és ifjúsági irodalmi művek, illetve kisebb mértékben pedagógusoknak szánt szakirodalmi könyvek.

konyv45203Sabo Tatjana igazgató megköszönte a főkonzulátus segítségét és kifejezte reményét, hogy a könyvek mielőbb a gyermekek rendelkezésére állnak. Máthé László Eduárd főkonzul kifejtette, kihasználták az adott lehetőséget, hogy diplomataként átjárhatják a határokat, majd hozzáfűzte, a főkonzulátus azért van, hogy mindenben segítséget nyújtson az itt élő magyar közösségnek. A most nyújtott segítség esetében pedig magyar könyvről, tehát a magyar nyelvről van szó, amitől a magyarság egyedi és különleges. A gyermek- és ifjúsági könyvek kapcsán hozzátette, a jelenlegi helyzetben egy gyermeknek nagyobb biztonságérzetet nem lehet nyújtani, mint amit egy közös könyvolvasás élménye adhat, s különösen örvendetes, ha ezt magyarul teszik.

 

 

MCSi Design