kele
perec1
garas1
65. évfolyam
3. szám
Megjelenés:
2021. 01. 21.
kiscim0321
 

Módosult a tanulmányi támogatási pályázat

lkmnok3920A Lendva Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség (LKMNÖK) Tanácsa a járványhelyzet miatt lemondott hétfői ülés helyett levelező ülésen döntött a legsürgetőbb kérdésekben.

A szavazataikat leadó tanácstagok így döntöttek a Felsőfokú tanulmányi támogatásról szóló szabályzat módosításáról és kiírásáról, valamint pozitívan véleményezték a társalapított oktatási intézmények nemzetiségi programjait. Elfogadták a Felsőfokú tanulmányi támogatásról szóló szabályzat 11. szakasza utolsó bekezdésének módosítását, amellyel a pályázók magyar jellegű programokban való részvételét írták elő kizárólagosnak. Az eddig érvényes cikkely lazábban fogalmazott és akár visszaéléseket is lehetővé tehetett volna. Emellett a tanács úgy döntött, elfogadja a felsőfokú tanulmányi támogatás kiírásának módosítását is, mégpedig a vírushelyzetre való tekintettel kivételesen elfogadják a 2019-es teljes évre vonatkozó igazolást is, de csak akkor, ha a pályázó nem tud az előző tanévre vonatkozó igazolást felmutatni, illetve kivételesen ímélben is le lehet adni a pályázatot.

Az LMNÖK Tanácsa emellett az 1. Sz. Lendvai KÁI, a Göntérházi KÁI, a 2. Sz. Lendvai KÁI és a Lendvai Óvoda nemzetiségi programját is pozitívan véleményezte. A véleményezésre a Szlovéniában élő két őshonos nemzetiség oktatási és nevelési külön törvényének módosításáról és kiegészítéséről szóló törvény 9. cikkelye alapján van szükség.

 

 

MCSi Design