kele
perec1
garas1
64. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2020. 09. 17.
kiscim3720
 

Új igazgatója van a ProFuturának és a Minta kft.-nek

profut21202A Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség Tanácsa május 20-i pártosfalvi kihelyezett ülésén hozzászólás nélkül, a tagok egyöntetű támogatásával kinevezte a Magyar Regionális Nemzetségi Fejlesztési Intézet (ProFutura) új igazgatóját Berden Márió személyében. Mint ismeretes, Mocsnek Ottó, az intézet eddigi vezetőjének visszalépése miatt az alapító MMÖNK a vezetői munkahely betöltésére pályázatot hirdetett meg ötéves megbízatással. A pályázatra egy kérvény érkezett be, Berden Márió, a ProFutura jelenlegi jogásza nyújtott be jelentkezést. A jelölt eleget tett a kiírt feltételeknek, így munkatervének és fejlesztési jövőképének ismertetése után megkapta az MMÖNK egyhangú támogatását. Korábban a fejlesztési intézet munkatársai és tanácsa is támogatta.

profut2120– Vidékünk gazdaságfejlesztésének fontos tényezője az együttműködés a munkatársakkal, az intézet tanácsával, az alapítóval, a magyar kormánnyal, valamint minden helyi és állami intézménnyel, de nagyon fontosnak tartom a pályázatokon indulók közötti együttműködést is. Amint az tapasztalható, a minőségi termékek mellett szükség van a vállalkozók olyan jellegű tudására is, hogy értékesíteni tudjanak a piacon, nagyobb hozzáadott értéket termeljenek és javítsák a versenyképességet, ami az egyik legfontosabb eleme a vidék gazdaságfejlesztésének – mondta kinevezése után Berden Márió, aki június 1-jével kezdi meg igazgatói munkáját.

profut zsuzsi2120Az MMÖNK a kihelyezett ülésen kinevezte az égisze alatt működő Minta Kft. igazgatóját is. A tisztséget Bacsi Zsuzsanna, az MMÖNK hivatásos alelnöke tölti be. A megbízatás az alelnöki mandátum végéig szól, s munkakörének juttatás nélküli bővítését jelenti. A Minta Kft.-nek jelenleg két munkatársa van.

 

 

MCSi Design