kele
perec1
garas1
63. évfolyam
33. szám
Megjelenés:
2019. 08. 16.
kiscim3319
 

Egy igazgatói pályázat érkezett

horvathj1619Közös megegyezés alapján lemondott tisztségéről Horváth József, a Magyar Regionális Fejlesztési Intézet igazgatója (képünkön), a munkaviszonya április 15-ével szűnt meg. Az intézet alapítója, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség által az igazgatói munkahely betöltésére közzétett pályázatra az április 12-i határidőig egy beadvány érkezett. A pályázót a kiírás meghirdetésétől számított 30 napos határidőn belül értesítik a döntésről. Az igazgató megbízatása legfeljebb öt évre szól.

Horváth József idő előtt távozott az igazgatói posztról, mandátuma csak 2022-ben járt volna le. Horváth a vezetői posztról az alapítóval egyeztetve távozott, de egy új megbízatásra javaslatot tett számára a magyar Külügyminisztérium is. A meghirdetett igazgatói munkahelyre feltehetően a pénzügyi szektorból kívánnak vezetőt találni, hiszen Magyarország idén a gazdaságfejlesztés serkentésére az eddigieknél nagyobb összeget folyósít (több mint hárommillió eurót).

Horváth József, aki az intézetet (az indulása 2017. február 17-én volt) az alapjaitól építette fel, közreműködött a gazdasági stratégia kidolgozásában és vezette az irodát, még kifejtette: „A lehető legjobb tudásom szerint és gondos vezetőként végeztem a munkámat, készültünk, kezeltük és lebonyolítottuk a magyar kormány által biztosított keretekre a gazdaságfejlesztési pályázatokat, tartottuk a kapcsolatot ügyfeleinkkel. Az elmúlt négy hónapban azonban az intézetnél voltak gondok az üzemelési költségek fedezése és az alkalmazottak bérének biztosítása körül. Vannak dolgok, amiket ebből a szempontból még rendezni kell, de az intézetet év végéig szóló költségvetéssel hagyom el. A jövőben a Rábavidéken, az Európai Területi Társulás EGTC Muraba Szentgotthárd–Lendva határmenti együttműködési projektjében fogok dolgozni. Tehát továbbra is a magyar Külügyminisztérium megbízásában maradok.” Mint elmondta, az új kihívás felkínálása mellett a Lendváról való távozási döntésének megváltoztatására nem voltak törekvések. A Magyar Regionális Nemzetiségi Fejlesztési Intézet eddigi két munkatársa a szervezetnél marad.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben