kele
perec1
garas1
63. évfolyam
33. szám
Megjelenés:
2019. 08. 16.
kiscim3319
 

Vissza nem térítendő támogatásokra lehet pályázni

tamogat livi1619A szlovén gazdaságfejlesztési alap 2019. április 11-ével közzétett beruházási pályázatának keretösszege 350 ezer euró, a minimális igényelhető támogatás 20 ezer, a maximális pedig 80 ezer euró, 25 százalékos önrész biztosításával. A vissza nem térítendő támogatásokat a „de minimis” szabály korlátozza – az érintett vállalat együttes állami támogatásának összege három egymást követő naptári évben nem haladhatja meg a 200 ezer eurót. A pályázat benyújtásának határideje ez év május 13-a, az elszámolási határidő pedig október 20-a.

– A vissza nem térítendő támogatásra mindazon jogi és természetes személyek jogosultak, akik legalább 12 hónapja bejegyzettek, a pályázat benyújtásának idején pedig az őshonos magyar nemzeti közösség által lakott területen (Dobronak, Hodos, Marác, Lendva és Sal községek) legalább 12 hónapja kell székhellyel rendelkezniük, valamint eleget tesznek a pályázati feltételeknek – mondta Szabó Lívia, a pályázatkiíró MMÖNK szakmunkatársa, aki sajtótájékoztatón ismertette a magyar nemzeti közösség gazdasági alapja 2017–2020-as időszakra vonatkozó serkentési programjának keretében megjelent nyilvános pályázatot. – A támogatott gazdasági beruházásokat a jogosult területen kell kivitelezni és a társfinanszírozott alapeszközök öt évig nem vihetők el a térségből.

A gazdaságfejlesztési pályázat a Népújság 15. számának mellékletében, az április 12-ei Szlovén Hivatalos Közlönyben, valamint az MMÖNK és a muravidék.re honlapon is megtalálható.  

Legalább 40 pontot el kell érni

A határidőben beérkezett pályázatokat hattagú szakmai bizottság értékeli, amelybe a program összeállítói delegáltak tagokat: egy tagot a Szlovén Gazdaságfejlesztési és Technológiai Minisztérium, egyet a Muraszombati Fejlesztési Központ, egyet a Szlovén Kormány Nemzetiségi Hivatala, hármat pedig a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség Tanácsa. Az értékelés 100 pontos rendszerben történik és két részből áll: külön osztályozzák a pályázót és külön a projektet. A támogatás megszerzéséhez legalább 40 pont szükséges.

Tavaly a magyar nemzeti közösség által lakott terület gazdaságserkentési programjára 260 ezer euró állt rendelkezésre vissza nem térítendő támogatás formájában. A kiírásra 17 pályázat érkezett, öt projekt kapott támogatást.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben