kele
perec1
garas1
63. évfolyam
29. szám
Megjelenés:
2019. 07. 18.
2919
 

Domonkosfán Orban Dušan kapott bizalmat

domon49181Kedd este tartotta alakuló ülését Domonkosfán a Sal Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati közösség Tanácsa. Új elnökkel és egy új tanácstaggal indul a négyéves ciklus.

domon49182A mandátumvizsgáló bizottság – Pocak Majda, Šebök Renáta és Jakoša Emerik – megerősítette a tanácstagok mandátumát, a tanács pedig egyöntetűen elfogadta azt. Az előző mandátumból Pocak Majda, Šebök Renáta, Jakoša Emerik és Orban Dušan folytatja a munkát, új tanácstagként pedig Kranjec Josip egészíti ki a testületet. Az ülés az elnök megválasztásával folytatódott. Jakoša Emerik, az előző két mandátum elnöke felszólalásában kijelentette, hogy a továbbiakban nem kívánja vezető posztban folytatni a munkát. Kranjec Josip tanácstag felszólította, adjon magyarázatot a döntésére. Jakoša személyes okokra, illetve a választásokon a polgárok csekély támogatására hivatkozva hozott végleges döntést. Erre válaszul Kranjec Josip az javasolta, legyen az az elnök, aki a legnagyobb bizalmat kapta a polgároktól, és ezzel Šebök Renátát jelölte meg. Šebök Renáta azonban elutasította a felkérést és Orban Dušant javasolta a tisztség betöltésére. A tanácstagok ezután bizalmat szavaztak domon49183Orban Dušannak, aki megköszönte a támogatást és produktív munkát ígért. Az ülés folytatásában az új elnök, Orban Dušan Jakošát kérte fel alelnökének, amit ő el is fogadott. Majd határozat született arról is, hogy a csúcsszervezet tanácsában ők ketten fogják képviselni a sali magyar önkormányzatot.

Az ülés végén az önkormányzat titkárnője, Nemet Silvija bejelentette, hogy beadja felmondását a nemzetiségi titkárnői poszton, így a jövőben új referensre lesz szüksége az új tanácsnak.
 
 
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben