kele
perec1
garas1
63. évfolyam
29. szám
Megjelenés:
2019. 07. 18.
2919
 

Varga Edit az új dobronaki magyar vezető

dobronak4918A Dobronak Községi Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség (DKMÖNK) Tanácsa az új mandátum első ülésén hétfőn este Varga Editet nevezte ki a tanács élére. Az alelnöki tisztséget Berden Mario tölti be.

A Dobronak Községi Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség Tanácsának a 2018–2022-es mandátumra megválasztott tagjait – Varga Editet, Varga Klujber Brigitát, Bači Ladislavot, Car Francot, Berden Mariót és Koren Stefánt – Car Anna, az ülést összehívó eddigi elnök üdvözölte, eredményes munkát kívánva a testületnek. Mivel a tanács rangidős tagja, Koren Stefán nem fogadta el az ülés vezetésére a felkérést, Varga Editet bízták meg a vezetéssel. A tanácstagok mandátumának megerősítése után a tisztviselők jelölésére és megválasztására került sor. Klujber Varga Brigita az elnöki tisztségre Varga Editet javasolta, javaslatát azzal indokolva, hogy Varga Edit eddig tanácstag és csúcsszervezeti tag, illetve alelnök volt, másrészt a dobronaki választópolgárok neki adták a legtöbb szavazatot. A javaslatot támogatta Bači Ladislav is, majd a tanács egy tartózkodó tag kivételévek (Koren Stefán) Varga Editet választotta meg elnöknek. Az új elnök, megköszönve a bizalmat, rövid felszólalásában elmondta: a feladatokat legjobb tudása szerint végzi majd, s reméli, hogy a tanács konstruktív munkával és közösségépítő gondolkodással közösen áll a kihívások elé. Majd a következő négyéves időszakra alelnököt is javasolt Berden Mario személyében, aki elfogadta a jelölést. A javaslat kapcsán Koren tanácstag kifejtette, hogy az előző mandátumban a tanácsnak nem volt alelnöke, elsősorban a költségek miatt, ezért most is először rendezni kellene a finanszírozást a községgel szemben és addig várni a kinevezéssel, ameddig az anyagi háttér nincs rendezve. Személyesen nincs az alelnöki tisztség ellen, de addig ellene szavaz, amíg nincs rá biztosított forrás. A felszólaláshoz tartalmilag nem csatlakozott senki – Bači Ladislav a statútum szerinti kinevezési folyamatot kérdezte meg –, így az elnök szavazásra bocsátotta az alelnöki javaslatot, melyet a tanács hat szavazattal mellette és eggyel ellene támogatott.

A Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség (MMÖNK) Tanácsába Dobronakról négy tagot neveznek. Megtartva az eddigi gyakorlatot az új tanács az elnök plusz három tag elvet követte. Mivel Bači Ladislav, Varga Klujber Brigita és Car Urška tagok kifejezték, hogy részt szeretnének venni az MMÖNK munkájában, Koren Stefán, Car Franc és Berden Mario viszont nem, a jelölés egyértelmű volt, és a tanács egyhangúlag megszavazta Varga Edit, Bači Ladislav, Varga Klujber Brigita és Car Urška tagságát a csúcsszervezetbe.
 
 
 
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben