kele
perec1
garas1
62. évfolyam
21. szám
Lendva 
2018. 05. 24.
kiscim2118
 

Támogatást nyertek a forrásfüggő pályázatok is

szerzod07182Kedden délután került sor a Bánffy Központban a 2017-es évi anyaországi gazdaságfejlesztési pályázat 2. körös szerződéseinek aláírására. Ezek a projektek a Magyar Regionális Nemzetiségi Fejlesztési Intézetnél közzétett, novemberben zárult pályázaton úgynevezett forrásfüggő kategóriába kerültek, most viszont biztosítottá váltak ezekre is a pályázati pénzeszközök.
szerzod07181A támogatást a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium folyósítja a külhoni magyarság gazdasági megerősítésére, a szülőföldön maradás és boldogulás elősegítésére. Kedden 70 szerződést írtak alá, 61 mezőgazdaságit és 9 vállalkozásit. A támogatásokat a 2018-as pályázati költségvetésből fizetik ki. Az erről szóló megállapodást a Magyar Regionális Nemzetiségi Fejlesztési Intézet 500 millió forint értékben (mintegy 1,6 millió euró) a Külgazdasági és Külügyminisztériummal már aláírta. A forrás rendelkezésre áll és hozzáférhetővé válik, amint a pályázó benyújtja a szükséges bizonylatokat.
szerzod07183A következő, 3. pályázati körre 900 ezer euró áll rendelkezésre. A kiírást az idei év első félévére tervezik.
A keddi szerződés-aláírás előtt a nagy számban egybegyűlt pályázókat Földes Gyula, Magyarország lendvai főkonzulja, Horváth Ferenc, a muravidéki magyarság csúcsszervezetének elnöke és Horváth József, a fejlesztési intézet igazgatója köszöntötte.
MCSi Design