kele
perec1
garas1
62. évfolyam
25. szám
Lendva 
2018. 06. 21.
kiscim2518
 

Kerék Péter sikeresen pályázott

kulfcsal4517Mivel a Magyar Állandó Értekezlet sikeresnek minősítette a 2016 – a külhoni magyar fiatal vállalkozók éve programot, megállapodás született arról, hogy 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve lesz. Ennek értelmében a Magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága meghirdette a programot, valamint a pályázatot a Magyarországgal szomszédos országokban nyilvántartott és ott működő magyar családi vállalkozások tevékenységének támogatására mintegy 890 millió forintos keretösszeggel. A pályázat lebonyolítója a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
 
A júniusban közzétett támogatási kiírásra négy családi vállalkozás pályázott a Muravidékről, közülük a kapcai Kerék Péter projektje nyertes lett. Kerék a mezőgazdasági termékek elsődleges termelésével, feldolgozásával, illetve forgalmazásával kapcsolatos fejlesztésre vonatkozó projekttervet nyújtott be. Vállalkozása tevékenységét a tökmag-feldolgozás terén kívánja fejleszteni, a beruházás értéke 4,4 millió forint, amihez a muravidéki vállalkozó megkapta az igényelt teljes támogatást.
(Képünkön: Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár a 2017 – a külhoni magyar családi vállalkozások éve program meghirdetésekor.)
MCSi Design