kele
perec1
garas1
62. évfolyam
25. szám
Lendva 
2018. 06. 21.
kiscim2518
 

Nyolc tanulmányi támogatás

lkmnok45171Kedden este a Lendva Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség (LKMNÖK) Tanácsa 17. rendszeres ülésén a könyvtár igazgatói posztjára benyújtott pályázat véleményezése mellett döntött az önkormányzat költségvetésének módosításáról, illetve a felsőfokú tanulmányi támogatásokról is.
A Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ igazgatói posztjára egy jelölt adta be pályázatát. Az eddigi igazgató, Halász Albert vezetői terveinek bemutatása után a tanács egyhangúlag támogatta a jelöltet, így pozitív véleményt közvetít a közintézmény tanácsa felé. Hasonlóképpen egyhangúlag támogatólag döntöttek a tanácstagok a Vida Törnar Judit elnök által beterjesztett 2017-es költségvetés-módosításról, amelyre azért volt szükség, mert Lendva Község a Muravidéki Vágta szervezésére kiegészítő jelleggel ötezer euróval támogatta az önkormányzatot.
lkmnok45172
Vita nélkül fogadta el a tanács az illetékes bizottság által benyújtott javaslatot a felsőfokú tanulmányi támogatásokról is. Tíz pályázati igény érkezett be, ebből egy nem felelt meg a pályázati követelményeknek, míg egy másikat az alacsony elért pontszám miatt utasítottak vissza. A nyertes nyolc pályázó, név szerint Kovač Tünde, Zagorec Ádám, Gal Patrik, Ftičar Ines, Vida Dorian, Göncz Norbert, Šabjan Rebeka és Toth Matija a tanévben havi 100 euró támogatásra számíthat.
MCSi Design