kele
perec1
garas1
65. évfolyam
30. szám
Megjelenés:
2021. 07. 29.
kiscim3021
 

Várják a helyi fiatalokat

disz1821Április utolsó napján tartotta meg évi rendes közgyűlését a Dobronaki Ifjak Szervezete (DISZ). Az ülés az online térben zajlott, ám így is szép számban vettek rajta részt a tagok.

A közgyűlést Bogdan Attila, az egyesület elnöke vezette. Beszámolójából kiderült, hogy a tavalyi, zavaros év ellenére hat eseményt meg tudtak szervezni. Nyár végén rendezték meg legnagyobb projektjüket, a már 10. Focitornát, amelyet sajnos a járványügyi korlátozások miatt nem tudtak méltóképpen megtartani, csupán egy kisebb sportdélután keretein belül. A gasztronómiai délutánt másodízben szervezték meg, amelyen a falu idős, egyedül élő embereit vendégelték meg.

Az irodalmi projektben a Kelepelő-meséket, azaz Abraham Klaudia: Kelep Elek meséi című mesekönyvét mutatták be online, valamint új projektjüket, a fotópályázatot is így bonyolították le, továbbá a Történelmi estet is, amely novemberben először zajlott kvízest formájában, igen jó részvétellel. Decemberben egyéni sportnapot is rendeztek, amelyre sajnos nem volt nagyobb érdeklődés, mindemellett pedig Dobronak Község több rendezvényén is szerepet vállaltak. Horvat David pénztáros beszámolójából kiderült, hogy 2020-ban 3.998 euró bevételük volt, melynek több mint kétharmada a BGA-tól származik, de támogatta őket Dobronak Község, valamint a községi magyar önkormányzat is. Kiadásaik legnagyobb részét az egyesület promóciója emésztette fel, december végén 655 euró volt a számlájukon. A 2021-es évre úgy tervezik a projektjeiket, hogy azok minél rugalmasabbak legyenek, hiszen nem tudni, meddig tartanak a járványügyi korlátozások. Továbbra is szeretnének hangsúlyt helyezni a Focitornára, hogy ha már tavaly nem, akkor idén sikerüljön jól megszervezni, hiszen egy korábban jól ismert és közkedvelt rendezvényről van szó. Emellett megismételnék a kvízestet, valamint az MMISZ-szel közösen terveznek egy társasjátékestet is. Idén is szeretnék megajándékozni a falu idősebb polgárait, illetve részt venni a községi rendezvényeken. Amit még fontosnak tartanak az egyesület további működését illetően, hogy aktiválják a többi fiatalt is, akik eddig nem vagy csak ritkán vettek részt a szervezet működésében, hiszen új, fiatal tagok nélkül nehéz lesz fenntartani a már több éve működő DISZ-t.

SoPe

 

 

MCSi Design