kele
perec1
garas1
65. évfolyam
16. szám
Megjelenés:
2021. 04. 22.
kiscim1621
 

MMISZ: még több terv az idei évre

MMISZ1021sMárcius 6-án este tartotta meg éves közgyűlését a Muravidéki Magyar Ifjúsági Szervezet (MMISZ). A gyűlés a járványhelyzet miatt már lassan a megszokott módon, a Zoom applikáción keresztül folyt.

Varga Teodor elnök 2020-as beszámolójából kiderült, hogy a tervezett 12 projektjüknek csak a kétharmadát sikerült valamilyen formában kivitelezni, hiszen a járvány az ifjúsági egyesület életébe is beleszólt. Ezek közül többet úgy sikerült megtartaniuk, hogy még aktívabbak lettek a közösségi médiafelületeken. A Facebook mellett létrehoztak egy YouTube-, valamint egy Instagram-fiókot is, továbbá folyamatosan bővítik a weboldalukat is, ahol megosztják tartalmaikat. Ilyen például a fiktív Kar Antony karaktere, aki tavaly több videóban is szórakoztatta a közönséget, de az Irány a színház nevű projektjüket is egy-egy videó elkészítésével tudták megvalósítani. A Hova tovább?, valamint a Sound of Lendava JAM-koncertek voltak az egyedüli események, amelyeket élőben meg tudtak tartani. Az elnök köszönetet mondott a leköszönő egyesületi szakmunkatársnak, Tamaško Denisnek, aki nagy szerepet játszott abban, hogy az MMISZ-t elismerjék közérdekű ifjúsági, valamint nemzetiségi civilszervezetnek is, továbbá elnyerjék az Erasmus + pályázatát.

Ezután következett a pénzügyi beszámoló. A szervezetnek 24.298 euró kiadása volt a 2020-as évben, míg a bevételük 51.712 eurót tett ki, vagyis 27.415 eurós többlettel zárták az évet. Ezután módosítottak az alapszabályzat néhány pontját, többek között új bélyegzőt kapnak, valamint az eddigi egytagú ellenőrzőbizottság háromtagúra fog bővülni. Az egyesület vezetősége is bővülni fog az eddigi háromról hét főre, hogy mind az öt magyar önkormányzat reprezentálhassa magát.

Az MMISZ 2021-ben jóval több, 28 projektet tervez megszervezni, amelyeket öt tematikus csoportba osztottak: kulturális és hagyományőrző, oktatási, sport, szabadidős és szórakoztatási, valamint jótékonysági és szociális terület.

Az MMISZ tagjainak létszáma az elmúlt három évben folyamatosan gyarapodik, és törekednek arra is, hogy szlovén nemzetiségű tagjaik is legyenek, harmóniát teremtve a vidék különböző nemzetiségű fiataljai között.

SoPe

 

 

MCSi Design