kele
perec1
garas1
64. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2020. 10. 22.
kiscim4220
 

Bográcsfeszt helyett Bográcsnap

aa bogrnap3520Lendván, a „Bográcsfőzés fővárosában” a járványügyi helyzetre tekintettel idén nem került megszervezésre a hagyományos Bográcsfeszt, helyette a hagyomány megtartása érdekében Bográcsnapot szerveztek.

 

 

A rendezvény keretében a helyi ínyencség, a bogrács elvihető, közkedvelt nevén „Bogrács to go” formában volt kapható a városközpontban. Elmaradt tehát az általában 100 bográcsfőző csapatot felvonultató rendezvény, helyette két nagy bográcsban Lendva Városközösségének csapata forgatta csak a fakanalat, főztjüket pedig délelőtt tíz órától – természetesen fizetés ellenében – el is lehetett vinni, illetve kapható volt pirított kenyér is. Már a délelőtti órákban sokan éltek a lehetőséggel és időnként hosszú sorban várták a lendvai bográcsot.

A szervező, vagyis a Lendvai Turisztikai és Fejlesztési Közintézet az elvihető bogrács mellett a szombatonként a gesztenyefák alatt megtartott hazai piacot is megszervezte, továbbá az ötödik évfordulóját ünneplő Vinarium torony mellett is kapható volt a bogrács, amely szeptember ötödikéig bezárólag az egyéb házi finomságok mellett várhatóan kelendő árunak számít majd a turisták körében.

 

 

MCSi Design