kele
perec1
garas1
65. évfolyam
3. szám
Megjelenés:
2021. 01. 21.
kiscim0321
 

Újabb költségvetés-módosítás Hodoson

hodos ifj5120A tanácstagok elfogadták a 2020-as költségvetés módosítását, döntöttek a község ivóvízellátásáról, a mezőgazdasági földterületek eladásáról, valamint a telekhasználati díjról is. Megvitatásra került a Mura Infrastruktúra-fejlesztési Intézethez csatlakozás kérdése is.

Hodos Község Tanácsa december 17-i ülésének központi témája a községi költségvetés módosítása volt. Erre Orbán Lajos polgármester szerint azért volt szükség, mert nagyjából 17 ezer euróval kisebb bevételre tett szert a község, mint ahogy ez a még szeptemberben elfogadott első módosításban szerepelt, így azonos összeggel csökkentették a kiadási oldalt is. Változás történt a Nemzetiségi Hivatal által folyósított, a nemzetiségi önkormányzatot, illetve a község kétnyelvű ügyvitelét fedező összeg szétosztásában, emellett pedig az Ifjúsági Központban a járványügyi helyzet miatt történt veszteséget is kénytelen volt fedezni a község. Az Ifjúsági Központ körül kialakult helyzetről valószínűleg már a következő tanácsülésen bővebben is tárgyalnak.

Terítékre kerültek a községi kommunális vállalatban jelentkező problémák is, ugyanis hiányt szenvednek munkaerőből, így a most záruló évben is csak nagyon nehezen tudtak eleget tenni a feladatoknak. A témában szintén a következő, valószínűsíthetően januári ülésen tárgyalnak.

Emellett a tanács 2021-re vonatkozóan elfogadta a muravidéki vízvezetékhálózat ívóvízellátási költségeiről és finanszírozásáról szóló határozatot, illetve ismét döntött a község tulajdonában lévő mezőgazdasági telkek értékesítéséről. A tanács nem támogatta a Mura Infrastruktúra-fejlesztési Intézethez való csatlakozást, majd végül megerősítették azt is, hogy a telekhasználati díjak jövőre is változatlanok maradnak.

 

 

MCSi Design