kele
perec1
garas1
64. évfolyam
47. szám
Megjelenés:
2020. 11. 26.
kiscim4720
 

Épülhet a lendvai fociakadémia

akademia4420A Lendvai Labdarúgó Akadémia megépítése egy lépéssel közelebb került, hiszen október 8-án az illetékes hatóságok megadták a létesítményekre az építési engedélyt, az akadémiát tehát ténylegesen is elkezdhetik építeni. A fejleményekről Močnek Mária projektfelelőst szólaltattuk meg. 

Az építési engedély kiadásával párhuzamosan elkezdték összeállítani a kivitelezési terveket is, ezek várhatóan november végére el is készülnek, így még ebben az évben, december folyamán ténylegesen el is kezdődhet az építkezés, illetve elképzelhető, hogy az év utolsó hónapjában az alapkőletételre is sor kerül. Močnek Mária szerint az építkezés, ha nem is teljes mértékben, de befejeződik 2021 során, így a létesítményeket átvehetik majd a felhasználók.

A komplexum előtt egy nagyobb személygépkocsi-, illetve autóbusz-parkoló létesül, míg az épületek mögött három focipálya kerül kialakításra, kettő élőfüves és egy műfüves. Az egyik élőfüves és a műfüves pálya talajfűtést is kap. Készül egy nagyobb méretű kazánház is, amely az akadémia épületét, illetve az említett focipályákat tartja majd melegen. A focipályák mellett lesznek kísérő-, kiszolgálóépületek is, így pénztár, mosdó, WC, tribün, illetve világítás is. A kétszintes, „L” alakú épület alsó szintjén többnyire öltözők, egészségügyi helyiségek, orvosi szoba, konditerem, szauna, jacuzzi, illetve egy rendezvényterem, aula lesz. A felső szinten a tervek szerint 16 kétszemélyes szoba kap helyet, míg a tetőtérben egy konferenciaszoba, illetve a kiszolgálóhelyiségek és az irodák lesznek.

– Hangsúlyozni szeretném, hogy a komplexumot nem csak a futballklub birtokolja majd, a beruházás ugyanis már úgy is indult, hogy egy közhasznú épületegyüttest hozunk létre, amelyet egyéb egyesületek is használhatnak majd – mondta a projektfelelős.

Szintén az akadémia részét képezi a középiskola mellett már átadott műfüves pálya, amelyen jelenleg délutánonként a Nafta utánpótlása edz, de délelőtt használhatja mondjuk a középiskola is.

A beruházás magyarországi eszközökből valósul meg, míg Lendva Község biztosította a területet, illetve a szükséges infrastruktúrát. Az építési kivitelező is az anyaországból érkezik, de a munkálatokban helyi, szlovéniai cégek is részt vesznek.  

 

 

MCSi Design