kele
perec1
garas1
64. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2020. 10. 22.
kiscim4220
 

Rendeződött a fizioterápia kérdése

fiziko41201A Sava Turizem, a lendvai Terme volt tulajdonosa a fizioterápiás szolgáltatások koncessziójának megvonása miatt bírósági panaszt emelt Lendva Község ellen. A két félnek azonban sikerült úgy megegyeznie, hogy a Sava Turizem nem él fellebbezési jogával, ha a község a szolgáltatást alaptevékenységként ítéli oda a Lendvai Egészségháznak.

Lendva Község Tanácsa múlt heti ülésén visszavonta a júliusban hozott döntését, miszerint a fizioterápiás szolgáltatások koncesszióját a község területén legfeljebb egy évre a Lendvai Egészségháznak osztotta ki, s ezzel lehetővé tette, hogy a gyógytorna kivitelezését alaptevékenységként állandó jelleggel az egészségház kapja meg.

fiziko41202Az ügy előzménye, hogy a Sava a szállodakomplexum tulajdonváltásával, idén június 30-ával megszüntette a medical-szolgáltatást, amire válaszul Lendva Község határozattal megvonta a koncessziós jogot a Sava Turizemtől. A határozat ellen a Sava Turizem panaszt emelt, de első fokon nem járt sikerrel. Október elején Magyar János polgármester személyesen a Sava Turizem felügyelőtanácsának elnökétől kapott szóbeli biztosítékot arra, hogy nem fognak élni a fellebbezési jogukkal a közigazgatási bíróságon abban az esetben, ha a fizioterápiás szolgáltatást állandó alaptevékenységként a Lendvai Egészségháznak adják át – ismertette a polgármester a tanács múlt szerdai ülésén. A fejlemények tükrében a községi tanács a kezdeményezést egyhangúlag támogatta. Az egészségház a fizioterápiát egy ideig még a Thermal Resorts (Lipa szálloda) gyógyfürdőben az ott található felszereléssel valósítja meg. Az egészségügyi közintézet azonban igyekszik minél hamarabb saját feltételeket biztosítani a tevékenység elvégzéséhez, beleértve a felszerelést és a személyzetet. A köztes időben a Sava Turizem – koncesszió alapján – a Lendvai Közigazgatási Egység betegeinek Marácon nyújt fizioterápiás kezelést.

 

 

MCSi Design