kele
perec1
garas1
64. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2020. 10. 22.
kiscim4220
 

Előkészületek a kerékpárutak építésére

kerekparut4120Két éve tart már a Lendva–Pince és Göntérháza–Radamos közötti kerékpárút építésének tervezgetése, amely – támaszkodva az Infrastrukturális Minisztérium Horváth Ferenc nemzetiségi képviselőnek adott információjára – 2022 végére meg is valósulhat.

Lendva és Pince között traktor- és kerékpárutas területet alakítanak ki a közút kiszélesítésének keretében. A projektterv elkészült, megtörtént a földterületek kimérése és aláírták a társfinanszírozási megállapodást. Folyamatban van a földvásárlás, majd a jövő év vége felé kiírásra kerülhet az építési pályázat – olvasható a nemzetiségi képviselő közösségi oldalán.

A beruházás összköltsége 5,5 millió euró, s felöleli az út felújítását, az egyik oldalon traktor- és kerékpárút, valamint szintén egy oldalon járdák építését a településeken. A beruházás állami támogatással épül, amihez Lendva Község 406 ezer euróval járul hozzá.

A Göntérháza–Radamos kerékpáros összekötő szakaszra szánt pénzeszközök a Muravidék fejlődését elősegítő megállapodás részeként a Lendva–Dobronak–Kebele kerékpárutak projektjében szerepelnek. Lendva Községnél már elkészült a projektdokumentáció, de szükség van még a beavatkozás közvetlen megerősítésére irányuló beadványra is. Ezt követően és a teljes beruházási dokumentáció beadása után az Infrastrukturális Minisztérium megnyitja a projektet a fejlesztési projektek keretében (NRP). Mindkét beruházás befejezését 2022 végére tervezik – közölte a képviselővel az infrastrukturális tárca.

 

 

MCSi Design